Zwart glas levert een krachtige expositie

De wereld van het Nederlands en Leerdams glas is al 250 jaar vooral een ‘witte’ geschiedenis. In een tijd waarin het helaas nog steeds noodzakelijk is om de kreet ‘black lives matter’ te roepen, maken wij met de expositie Zwart Glas het statement: ‘black art matters’.

Foto van Ben Deiman

Foto van Ben Deiman

Zwart Glas

Voor de tentoonstelling Zwart Glas selecteerde gastconservator Melvin Anderson 4 kunstenaars met een Surinaamse achtergrond. Elk van deze ‘black achievers’ heeft zijn sporen in een eigen vakgebied verdiend. Brian Coutinho werkt met keramiek, Chequita Nahar ontwerpt sieraden, Marcel Pinas is beeldend kunstenaar en Harvey Bouterse maakt mode en keramiek.

 

LEES OOK DIT: Kijk! Glas

 

Krachtige expositie

Speciaal voor Zwart Glas hebben de kunstenaars hun unieke kunststijl getransformeerd naar glas; een voor hen nieuw materiaal. Dit heeft bijzondere en uiteenlopende kunstwerken opgeleverd die gezamenlijk een krachtige expositie vormen.

 

 

“We delen allen dezelfde wortels. Caraïbische kunstenaars hebben een eigen benadering van de kunsten, daarom ben ik ervan overtuigd dat we iets totaal nieuws kunnen laten zien”, aldus Melvin Anderson.

Reizende tentoonstelling

Vanaf 13 november tot 6 december zijn de kleurrijke schilderijen van ‘black achiever’ Marcel Pinas te bewonderen in Galerie Patries van Dorst te Wassenaar. De tentoonstelling Zwart Glas reist door naar het Academisch Medisch Centrum (vanaf 21 maart) en CBK Zuidoost te Amsterdam Zuidoost (vanaf 25 maart).

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.