Nederlanders blijken gulle fooigevers in de taxi

Nederlandse reizigers geven gemiddeld €5,30 fooi aan taxichauffeurs bij een rit van of naar een Nederlandse luchthaven. Dit blijkt uit een onderzoek van Taxi2Airport, dat in het 3e kwartaal van dit jaar werd gedaan. Het online platform voor taxiritten analyseerde data van 1200 ritten, waarbij aan 59 chauffeurs werd gevraagd om fooien te registreren.

taxi-airport-geld-meter

Gemiddelde fooi per rit

In totaal werden 1200 ritten geanalyseerd. Uit deze analyse werd een selectie gemaakt van gelijkwaardige taxiritten (op basis van afstanden) en gelijke aantallen ritten per luchthaven. Hieruit is gebleken dat Nederlandse reizigers gemiddeld €5,30 fooi geven bij een gemiddelde ritprijs van €88,60.

 

 

Provinciale verschillen

Opvallend zijn de duidelijke provinciale verschillen. Zo geven reizigers uit Zeeland gemiddeld de meeste fooi (€9,07). Ook Friezen en Noord-Brabanders geven betrekkelijk veel fooi. Reizigers uit Friesland geven gemiddeld €8,78 uit en Noord-Brabanders houden het op iets meer dan 8 euro (€8,03).

 

 

Taxichauffeurs uit Zuid-Holland en Utrecht ontvingen de minste fooi. In Zuid-Holland wordt gemiddeld €2,87 aan fooi uitgegeven. Utrechters houden hun hand het meest op de knip; met een gemiddelde fooi van €1,75.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.