Ontdek de flinke groei aantal toeristen in premium segment in Peru

Peru is een perfect vakantieland voor elk budget – geliefd bij zowel backpackers als luxepaarden –, maar vooral in het ‘premium’ segment laat het aantal buitenlandse toeristen een flinke stijging zien. Het aantal bezoekers dat 1.000 dollar of meer uitgeeft tijdens een reis in Peru, steeg vorig jaar met 17 procent. Dat blijkt uit het ‘Perfil del Turista Extranjero 2015’ (PTE), onderdeel van de jaarlijkse toerismecijfers van PROMPERÚ.

peru-hutjes-zee-bergen

Onder het premium segment worden buitenlandse toeristen gerekend die Peru binnenkomen via Jorge Chávez Airport in Lima, een georganiseerde reis hebben geboekt en 1.000 dollar of meer uitgeven tijdens hun verblijf. In 2015 ontving Peru 525.227 toeristen die aan deze kenmerken voldoen, wat neerkomt op 16 procent van het totale aantal internationale aankomsten.

 

 

Bezoekers geven graag geld uit in Peru

De ‘premium toeristen’ komen voor het grootste deel uit de Verenigde Staten (34%), gevolgd door Frankrijk, Japan, Canada en Spanje (5%), en het Verenigd Koninkrijk, Australië en Duitsland (4%). Deze bezoekers blijven gemiddeld 10 dagen in Peru, één dag langer dan de gemiddelde toerist, en besteden gemiddeld 2.210 dollar. Uit de nieuwe cijfers blijkt verder dat buitenlandse toeristen vergeleken bij andere landen in de regio, in Peru het meest spenderen, waarmee het Brazilië heeft ingehaald. Met de groei in het aantal buitenlandse toeristen in Peru, zijn dus ook de inkomsten uit het toerisme flink toegenomen, waar heel het land van profiteert

 

 

Driesterrenhotels meest geliefd

Aan de georganiseerde reizen in Peru werd vorig jaar duidelijk meer geld besteed: gemiddeld 2.078 dollar. Daarbij verblijven buitenlandse bezoekers het liefst in een driesterrenhotel (41%), gevolgd door de een- en tweesterrenhotels (28%). Zo’n 18 procent van de toeristen slaapt in vier- en vijfsterrenhotels, deze bezoekers komen voornamelijk uit Azië (48%) en de Angelsaksische landen (36%). Toch reizen de meeste toeristen nog altijd individueel en zonder georganiseerde tour door Peru. 65 procent van de toeristen reist op zichzelf; deze groep bestaat voornamelijk uit bezoekers uit Latijns-Amerika (82%).

Toerismecijfers uit PTE van groot belang

Het PTE brengt jaarlijks de kenmerken, drijfveren, gewoonten, interesses en uitgaven van buitenlandse toeristen in Peru in kaart. Voor de promotiestrategieën van PROMPERÚ zijn deze cijfers van cruciaal belang, maar ook ondernemers, investeerders en iedereen die direct en indirect betrokken is bij het toerisme, gebruikt deze informatie om hun producten en diensten zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van internationale reizigers.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.