Beleef het beste van het Noorden op Scandinavië-XL

Scandinavië fans kunnen zich een weekend lang onderdompelen in hun favoriete landen op het evenement Scandinavië-XL dat voor de derde maal plaatsvindt in Hart van Holland in Nijkerk. Het is een heerlijk food, shop en lifestyle weekend. Onder het motto “beleef het beste van het Noorden” komen op zaterdag 29 en zondag 30 oktober alle facetten van de Noordse regio aan bod.

scandinavie-modeshow-kleren-dames

Wie op reis wil naar het hoge noorden kan zich laten voorlichten over wandeltochten, kano- en kajaktochten, winterreizen, fotoreizen, cruises, walvissafari’s, snowkite- en noorderlichtreizen. Er zijn doorlopend lezingen over regio’s, tradities, emigratie en natuurfenomenen. Ook Estland komt aan bod met de nieuwe luchtvaartmaatschappij Nordica, die sinds kort ook een dagelijkse lijnvlucht onderhoudt tussen Groningen Airport Eelde en Kopenhagen.

 

 

Voor mensen die dol zijn op producten van Scandinavische origine is er genoeg te beleven. Er zijn modeshows van Scandinavische modemerken, van trendy regenjassen en laarzen, tot traditionele Noorse truien en stijlvolle mode uit de Baltische staten. Ook is er is volop hip Scandinavisch woondesign. Bij de jaarlijkse fotowedstrijd zijn bruggen en havens het onderwerp. Er zijn ruim 100 inzendingen en de winnaar wordt gekozen door een publieksjury. De eerste prijs is een overtocht met Fjord Line.

 

 

Voor kinderen is er ook genoeg te beleven. Een echte kersttraditie is het versieren van Zweedse koek, pepparkaka. Of knutselen met hout en leren hoe je met een mes een lepel kunt snijden uit een stuk boomstam.

HYGGE

Scandinavië-XL verloot 10 exemplaren van het boek HYGGE, de trend van dit najaar! Denemarken is het gelukkigste land ter wereld en volgens Meik Wiking, onderzoeker en auteur van HYGGE, komt dit door de Deense mentaliteit van leven. Kopers van Scandinavië-XL e-tickets maken kans op dit boek waarin je leert gelukkiger te worden.

Ook culinair is er een hoop te beleven, van zalm roken tot een workshop Prinsesstårta maken en laven aan de Zweedse Glögg (glühwein). Het oude träslöjd-ambacht is te zien en te leren tijdens het evenement. Träsjöld is de traditie van Noorse plattelanders om schalen en lepels uit hout te snijden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.