Buitenlandse pers gaat op bezoek in Flevoland

Afgelopen weekend bracht een groep Duitse, Franse, Italiaanse en Spaanse journalisten een bezoek aan Flevoland, waaronder een journalist van Le Monde en het Duitse persbureau DPA. De groep is in Flevoland op uitnodiging van NBTC Holland Marketing, verantwoordelijk voor de branding en marketing van Nederland in het buitenland.

Flevoland vanuit de lucht

Flevoland vanuit de lucht

Nederland Waterland

Om buitenlandse toeristen te verleiden ook andere regio’s van Nederland te verkennen, werkt NBTC Holland Marketing met verschillende verhaallijnen die passen bij de interesses van buitenlandse toeristen. Eén van die verhaallijnen is Nederland Waterland, waar Flevoland onderdeel van is.

 

 

Eerder deze week vond in Zeeland de aftrap van deze verhaallijn plaats, met de lancering van een speciale website op de website van Holland Marketing en een speciaal voor dit thema samengesteld promotiefilmpje. De verhaallijn Nederland Waterland verbindt 13 watericonen met elkaar, waaronder Kinderdijk, de Deltawerken, de Afsluitdijk en Flevoland met iconen Urk, Schokland en Batavialand.

Een bijzondere plek

Flevoland neemt binnen de verhaallijn Nederland Waterland een bijzondere plek in. Niet alleen is het de grootste polder ter wereld, waar men 6 meter onder NAP op de zeebodem leeft. Ook staan de voormalige eilanden Urk en Schokland wereldwijd symbool voor het leven met water. Kortom, Flevoland biedt de internationale toerist met interesse voor water een aantal mooie en interessante bezienswaardigheden.

 

 

Afgelopen weekend vloog de groep per helikopter vanuit Zeeland naar Flevoland. Vanuit de lucht was prachtig te zien dat Flevoland omringd wordt door water. Na een overnachting in Almere is de groep via de Oostvaardersdijk naar Lelystad gereden waar ze een bezoek hebben gebracht aan Batavialand. Hierna gaat de reis verder langs andere watericonen in Friesland en Noord-Holland.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.