Betoverend licht over de straten en huisjes

Zaterdag 22 oktober organiseert het Zuiderzeemuseum weer de Avond in het buitenmuseum. Deze avond werpen meer dan duizend stormlantaarns een betoverend licht over de straten en huisjes van het buitenmuseum.

Avond in het buitenmuseum

Avond in het buitenmuseum

Weer even Oudhollands

Bovendien zijn niet alleen alle huizen van het buitenmuseum geopend, maar worden er ook verschillende ambachten gedemonstreerd én is er een Oudhollandse kermis met gratis kermisattracties uit de jaren 20.

 

 

Maak een rondje in de zwanenzweefmolen of de carrousel, zwier op de luchtschommel en sla zo hard je kunt op de kop van Jut! Voor de kinderen zijn er gratis lampionnen en voor iedereen is er een knallende vuurwerkshow aan het slot van de avond.

Informatie en openingstijden

De Avond in het buitenmuseum duurt van 18.00 tot 21.00 uur. De toegangsprijs is 7,50 euro per persoon. Kinderen tot en met 3 jaar, bezitters van een Museumkaart en Vrienden van het Zuiderzeemuseum hebben vrij toegang. Bezoekers die overdag naar het museum komen, mogen na de gebruikelijke sluitingstijd (17.00 uur) blijven of later op vertoon van hun toegangsbewijs weer naar binnen.

 

 

U betreedt het buitenmuseum via de stadsingang aan de Wierdijk of via de dienstingang aan de Kooizandweg. Parkeren kan op het Enkhuizerzand (volg borden Sprookjesland) of bij het NS-station Enkhuizen. De museumveerboten varen ’s avonds niet; de laatste museumveerboot vertrekt om 17.30 uur uit de haven van het buitenmuseum. Inwoners van Enkhuizen kunnen het beste lopend of op de fiets komen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.