Icelandair voegt nóg 2 bestemmingen toe aan haar netwerk

Icelandair breidt haar wereldwijde routenetwerk uit met twee nieuwe bestemmingen: de Amerikaanse steden Philadelphia (PHL) en Tampa Bay (TPA).

Routemap van Icelandair

Routemap van Icelandair

Aankondiging

Dat kondigde de IJslandse nationale luchtvaartmaatschappij vandaag aan. In totaal bedient Icelandair hiermee vanaf volgend jaar 18 Noord-Amerikaanse bestemmingen.

 

 

Vanaf 30 mei 2017 vliegt Icelandair seizoensgebonden 4 keer per week op Philadelphia International Airport (PHL), op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. De vlucht vanuit Keflavík duurt ongeveer 5,5 uur.

  • Vluchtschema Keflavík – Philadelphia: vertrek 17:00 uur – aankomst 19:15 uur
  • Vluchtschema Philadelphia – Keflavík: vertrek 20:35 uur – aankomst 06:10 uur

 

 

Het hele jaar door naar Tampa Bay, Florida

Vanaf 7 september 2017 doet Icelandair het hele jaar door 2 keer per week Tampa International Airport (TPA) aan, op zondag en woensdag. Op maandag en donderdag vliegt de luchtvaartmaatschappij terug naar IJsland. De vlucht duurt ongeveer 7 uur en sluit aan op verbindingen naar meer dan 25 bestemmingen in Europa, waaronder Amsterdam, Kopenhagen, Frankfurt, Londen en Parijs.

  • Vluchtschema Keflavík – Tampa: vertrek 17:10 uur – aankomst 21:00 uur
  • Vluchtschema Tampa – Keflavík: vertrek 18:55 uur – aankomst 06:10 uur

Belangrijk moment voor Icelandair

Birkir Hólm Guðnason, CEO van Icelandair, licht toe: “Tampa Bay en Philadelphia zullen Icelandair’s aanwezigheid in de Oostkust van de Verenigde Staten verder versterken door onze passagiers beter te bedienen met snellere reistijden naar meer dan 25 bestemmingen in Europa. Amerikanen uit Florida en Philadelphia krijgen hiermee een verfrissend alternatief wanneer ze naar IJsland en de rest van Europa reizen, terwijl IJslanders en Europeanen directe toegang krijgen tot de zonnige stranden van Tampa Bay en de historische bezienswaardigheden van Philadelphia, de 5 grootste stad van de Verenigde Staten. Dit is een spannend en belangrijk moment voor Icelandair en we kijken er naar uit om beide bestemmingen aan boord te verwelkomen in 2017.”

De Tampa baai

De Tampa baai

Capaciteitsuitbreiding

Naast uitbreiding van het routenetwerk, wordt ook de capaciteit op de vluchten vanuit Amsterdam en Brussel vergroot. Het aantal vluchten tussen Amsterdam en Reykjavik wordt volgende zomer verhoogd van 15 naar 18 vluchten per week. 3 van de 18 vluchten zal worden uitgevoerd door een Boeing 767. Vanuit Brussel vliegt Icelandair volgende zomer weer dagelijks naar IJsland, maar de capaciteit wordt verhoogd door 3 keer per week een groter toestel (de Boeing 757-300) in te zetten.

Continue innovatie

Icelandair, opgericht in 1937, heeft een lange geschiedenis in het verbinden van Noord-Amerika met het Europese vasteland via IJsland. Mede dankzij de luchtvaartmaatschappij is het toerisme naar haar thuisland in recordaantallen gegroeid en wordt IJsland nu gezien als een van de populairste bestemmingen van Europa. Icelandair blijft zich ontwikkelen door nieuwe toestellen aan haar moderne vloot toe te voegen, uit te breiden in frequentie en aantal bestemmingen en te innoveren aan de hand van populaire voorzieningen zoals in-flight entertainment, gate-to-gate Wi-Fi en haar nieuwe Facebook Messenger Bot service.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.