Eén naam voor het openbaar vervoer in Brabant: ‘Bravo’

Het regionale openbaar vervoer in Brabant krijgt vanaf 11 december een nieuwe naam: ‘Bravo’. Reizigers kunnen alle informatie over het busvervoer in heel Brabant dan eenvoudig onder één naam vinden ongeacht welke vervoerder het vervoer aanbiedt.

logo-bravo

Op dit moment wordt informatie over het openbaar vervoer in Oost- en West-Brabant nog gecommuniceerd door Arriva onder de naam ‘Goed bezig BUS’ en kunnen reizigers in Zuidoost-Brabant voor informatie terecht bij Hermes. Gedeputeerde Christophe van der Maat: “Met de introductie van ‘Bravo’ wordt het voor de reiziger nog makkelijker om gebruik te maken van het OV in Brabant. Het is niet langer van belang om te weten wie de aanbieder van het vervoer is als je iets over het OV wilt weten. Je stapt gewoon in een Bravo-bus en vindt alle informatie over het vervoer onder de naam Bravo.” Bravo staat voor Brabant vervoert ons.

 

 

Stap voor stap steeds zichtbaarder

De start van de nieuwe concessieperiode in Zuidoost-Brabant op 11 december is een goed moment om het openbaar vervoer in Brabant onder één gemeenschappelijke naam te introduceren. Nadat het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) de afgelopen jaren verantwoordelijk was voor het openbaar vervoer in de regio Eindhoven, verzorgt de provincie nu al het busvervoer in heel Brabant. Met oog op het gemak voor de reiziger kiest de provincie er daarom samen met vervoerders Arriva en Hermes en het Reizigersoverleg Brabant voor om het openbaar vervoer onder één nieuwe naam te communiceren. Reizigers komen Bravo in eerste instantie vooral tegen op en in de bussen van Arriva en Hermes. In de toekomst wordt het netwerk mogelijk uitgebreid met andere mobiliteitsoplossingen zoals deelauto’s, deelfietsen, flexbussen, etc.

 

 

Verbindende schakel

Met het introduceren van één naam geven de provincie en de beide vervoerders antwoord op de veranderingen in het openbaar vervoer. “De manier waarop mensen reizen wordt steeds flexibeler. Vooral in stedelijke gebieden kiezen reizigers vaker voor combinaties van bus, (elektrische) fiets en auto om van A naar B te reizen. Daarbij wordt ook vaker gebruik gemaakt van deelfietsen en –auto’s. Als provincie spelen we in op deze ontwikkelingen door nu één naam en een netwerk te introduceren waar op termijn ook andere mobiliteitsdiensten bij aan kunnen sluiten. Bravo gaat dus verder dan alleen een naam voor het busvervoer. Het wordt een verbindende schakel tussen verschillende vormen van vervoer,” aldus Christophe van der Maat.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.