Reis de zomer achterna met deze gastronomische reis.

Ook zo genoten van de warme septembermaand? De zomer kwam laat dit jaar, maar maakte de matige temperaturen in juli en augustus meer dan goed. Nog even en de herfst begint alweer. Optimisten bekijken dat positief. Want het najaar is het ideale seizoen om te nazomeren! Lekker eten, een goed glas wijn en een extra vestje mee en de echte levensgenieter kan zo nog een paar maanden door!

huis-boerderij-genieten

Wijnproeven in de Achterhoek

Nazomeren kan – met een beetje mazzel – gewoon in eigen land. Zolang het nog niet vriest beleef je het vakantiegevoel nog helemaal in de mooie Achterhoek. Want wist jij dat dit gebied dé wijnstreek van Nederland is? Bezoek een van de ruim twintig wijndomeinen voor een wijnproeverij of maak gebruik van de zes nieuwe fietsroutes en ontdek de Achterhoekse wijngaarden per fiets. Blijf vervolgens slapen in Hotel Restaurant De Tuinkamer in Ruurlo, waar je de sterren van de hemel kunt eten.

 

LEES OOK DIT: Bretagne

 

Vis en crêperies in Bretagne

Zomer of geen (na)zomer: in Frankrijk is het eigenlijk altijd een feestje. En aan de Bretonse kust krijgt zelfs de grootste winterliefhebber een zomergevoel te pakken. Zon, zee en strand zijn aanwezig, dus wie klaagt er nog over lagere temperaturen? Visliefhebbers zitten hier goed en ook voor zoetekauwen is het een heus paradijs. Kan je geen crêperie meer zien? Strijk dan neer in de pareltjes van restaurants van Hotel Spa La Butte en Hotel Manoir de Kelhuel.

 

 

Oogsttijd in de Champagne

Een inkoppertje natuurlijk, maar hoe fijn is nazomeren in de prachtige Champagnestreek? September betekent hier dat de oogsttijd is aangebroken, dus wie er 4 uurtjes rijden voor over heeft kan deze maand nog met eigen ogen zien hoe Champagne gemaakt wordt. Proeven, klassiek dineren én blijven slapen is natuurlijk aan te raden, bijvoorbeeld in Hotel Auberge du Lac.

gastronomisch-genieten

Toscaanse foodfestivals

In Zuid-Europa kun je nét nog even wat langer doorzomeren. Zo is het in Toscaanse in de nog prima weer. Eind september vindt daar het druivenfestival Festa dell’Uva plaats in Impruneta, net onder Florence. Begin oktober begint het gastronomisch festival Boccaccesca in Certaldo Alto, eveneens Toscane. En daarna volgt nog het chocoladefestival (wij herhalen: chocoladefestival) in Perugia. Sluit je nazomer af in het sfeervolle Hotel L’Antico Forziere.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.