Holland America Line brengt nieuwe kookdemonstraties aan boord

Holland America Line brengt haar culinaire programmering wederom naar een hoger niveau met de introductie van kookdemonstraties in samenwerking met de langlopende televisieshow America’s Test Kitchen. Dit is het meest populaire kookprogramma op de Amerikaanse televisie en wordt op 350 publieke zenders uitgezonden.

keuken-america-test-kitchen

Holland America Line is sponsor van America’s Test Kitchen en is er trots op het programma aan boord te kunnen brengen. Het Culinary Arts Center op de Holland America Line schepen zal worden omgebouwd in de stijl van de televisieset waar America’s Test Kitchen wordt opgenomen. De kookdemonstraties zijn speciaal voor de rederij samengesteld en worden gegeven door de chefs van Holland America Line, die speciaal opgeleid worden door de culinaire experts van America’s Test Kitchen. De kookdemonstraties en workshops aan boord variëren van het maken van Aziatische dumplings tot het bakken van de perfecte taartkorst. Ze combineren toegankelijke recepten die niet kunnen mislukken, met kooktechnieken voortkomend uit uitgebreide testen en de wetenschappelijke aanpak van America’s Test Kitchen. Daarnaast worden 24 uur per dag afleveringen van de televisieshow America’s Test Kitchen uitgezonden in de staterooms van de gasten van Holland America Line.

Vernieuwende kookworkshops

“America’s Test Kitchen vernieuwt kookworkshops op zee doordat ze niet alleen de recepten maar ook de wetenschap van het kookproces onder de aandacht brengt. Ze hebben tot missie het vaststellen welke methodes, ingrediënten en kookgerei de beste zijn en nu worden deze ontdekkingen gedeeld met onze gasten “, aldus Orlando Ashford, President Holland America Line. “We bieden onze gasten boeiende en authentieke ervaringen om hun reis te verrijken. De toewijding van America’s Test Kitchen bij het leveren van een culinaire ervaring van hoge kwaliteit en een focus op kennisoverdracht, sluit hier perfect bij aan.”

 

 

De demonstraties duren 45 minuten en bestaan uit een mix van video’s, live instructies, smaaktesten en het uitproberen van recepten. Voorbeelden van demonstraties die ontwikkeld worden, zijn onder andere ‘Aziatische Dumplings’, ‘Salade voor Twee’, ‘We Love Chocolate’, ‘Alles Zalm’, ‘Kennismaken met Pepers’, ‘Smaken van de Middellandse Zee’, ‘Vegetarische Maandag Maaltijden’ en ‘Nieuwe Italiaanse Favorieten’.

Ook komen er 90 minuten durende workshops, die gericht zijn op het aanleren van een specifieke vaardigheid. Zoals bijvoorbeeld het maken van perfecte taarten en handgemaakte pasta.

 

 

De kookdemonstraties en workshops van America’s Test Kitchen zullen op 18 oktober starten aan boord van het ms Westerdam tijdens het Mexicaanse vaarseizoen. Aan boord van het ms Nieuw Amsterdam starten ze op 13 november tijdens het Caribische vaarseizoen. Het programma zal naar verwachting in juni 2017 op de gehele vloot zijn uitgerold.

Beroemde recepten

“Dit is een ongelooflijke kans voor de fans van America’s Test Kitchen en eetliefhebbers in het algemeen, om het Test Kitchen concept volledig te ervaren”, aldus David Nussbaum, CEO van America’s Test Kitchen. “De demonstraties aan boord van de Holland America Line schepen werken met onze beroemde recepten die na afloop van de reis thuis gemaakt kunnen worden om er zo opnieuw van te genieten. We zijn verheugd dat Holland America Line door deze aan boord ervaring, America’s Test Kitchen helpt bij het bereiken van nog meer enthousiaste thuiskoks.”

America’s Test Kitchen is een echte locatie: een no-nonsense, volledig ingerichte, 230 m2 grote testkeuken in Brookline, Massachusetts. Een team van meer dan 50 hooggekwalificeerde koks voert duizenden tests per jaar uit. Het doel is de beste recepten en kooktechnieken te ontwikkelen, de beste kookgerei en apparatuur te beoordelen en het proeven en aanbevelen van supermarktingrediënten voor de thuiskok. Recepten worden 30 tot 40 keer getest en soms zelfs wel 70 keer, om tot de perfecte combinatie te komen van ingrediënten, techniek, temperatuur, tijdsduur en apparatuur die het beste recept oplevert.

Recepten en beoordelingen worden o.a. gepubliceerd in twee tijdschriften, Cook’s Illustrated en Cook’s Country. Daarnaast ook in een toenemende reeks van kookboeken en special interest tijdschriften, op de America’s Test Kitchen websites en via een educatieve online kookschool. De recepten worden ook getoond in twee televisieprogramma’s: America’s Test Kitchen en Cook’s Country.

America’s Test Kitchen wordt erkend door uitgevers, de culinaire wereld en miljoenen thuiskoks die de experts vertrouwen als het gaat om advies over recepten, supermarktingrediënten en kookgerei. In lijn hiermee wordt bij de demonstraties aan boord van Holland America Line gewerkt met de uitvoerig geteste recepten, gebruik makend van ingrediënten die voor iedere consument beschikbaar zijn. Ook worden keukentips en advies over merken kookgerei en apparatuur gedeeld, aanbevolen en gebruikt door experts van America’s Test Kitchen.

Culinaire Partnerships

America’s Test Kitchen sluit zich aan bij Holland America Line’s elite lijst van culinaire partners die een autoriteit zijn in hun vakgebied. De gewaardeerde Culinary Council wordt geleid door Holland America Line’s chef-kok Rudi Sodamin, die wordt vergezeld door de gerenommeerde internationale chefs Jonnie Boer, David Burke, Elizabeth Falkner en Jacques Torres. De cruiserederij heeft ook exclusieve partnerships met sushi chef Andy Matsuda en meester cocktailshaker Dale “Koning Cocktail” DeGroff.

Binnen het culinaire programma van Holland America Line wordt ook gewerkt met diverse Nederlandse partners. Op meerdere schepen wordt eenmaal per cruise in het specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill een ‘Proef De Librije’ avond verzorgd met gerechten gecreëerd door topchef Jonnie Boer. Op het gloednieuwe schip, het ms Koningsdam, worden in het Culinary Arts Center gerechten bereid met aan boord gekweekte microgroenten van de Nederlandse teler Koppert Cress. Ook nieuw aan boord is het Grand Dutch Cafe waarin gasten kunnen genieten van Nederlandse drankjes en snacks zoals oranjebitter, Bossche bollen en broodjes met Hollandse garnalen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.