Landal Coldenhove versneld naar klimaatneutraal dankzij ‘Climate Makeover’

Landal GreenParks heeft een Climate Makeover gewonnen; een adviestraject waarmee men hulp krijgt om een klimaatneutrale bedrijfsvoering te realiseren. Landal zal de Climate Makeover toepassen op de centrale voorzieningen van vakantiepark Landal Coldenhove in Eerbeek, om vanuit daar te leren en de best practices ook op andere parken van Landal toe te passen.

Landal gaat voor duurzaam. Foto: Maarten Huisman

Landal gaat voor duurzaam. Foto: Maarten Huisman

Landal GreenParks was één van de organisaties die zich bij het Klimaatplein aanmeldden om in aanmerking te komen voor de Climate Makeover. Klimaatplein.com heeft vandaag de 25 winnaars van een Climate Makeover bekend gemaakt.

 

 

Om 100% klimaatneutraal te ondernemen worden Landal Coldenhove en de overige winnaars gecoacht door professionele partners van het Klimaatplein. Aan de hand van een stappenplan naar CO2-neutraal ondernemen wordt gemeten waar de uitstoot van CO2 wordt veroorzaakt en hoe die uitstoot kan worden gereduceerd.

 

 

Bij Landal willen we onvergetelijke vakanties realiseren zonder negatieve impact op het milieu. De afgelopen jaren zijn al flinke stappen voorwaarts gezet op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen. De gewonnen Climate Makeover stelt ons in staat om met deskundige hulp versneld de juiste keuzes te maken, zodat ons park Landal Coldenhove binnen afzienbare tijd klimaatneutraal kan zijn. Het proces daar naartoe kan voor onze andere parken als refrentiekader dienen. Twee van de drie gasten vindt duurzaamheid belangrijk. Dat is fors meer dan het gemiddelde in de sector, dat op 50% ligt. Landal-gasten zijn bereid zelf ook een bijdrage te leveren aan duurzaamheid.

Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks.

De ambitie van Landal is om de beleving van de gasten te vergroten, de tevredenheid van medewerkers en partners te verbeteren en tegelijkertijd de impact op het milieu te reduceren.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.