60% Nederlanders overweeg last-minute vakantie

Een ruime meerderheid van de Nederlanders overweegt een last minute vakantie. Dat blijkt uit het vakantieonderzoek dat reisorganisatie Corendon onlangs heeft uitgevoerd onder haar klanten. 60% van de ondervraagden heeft de vraag of ze overwegen een last minute vakantie te boeken met ‘ja’ beantwoord.

Een Corendon vliegtuig

Een Corendon vliegtuig

Stijging last minute boekingen

De last minute trend ziet Corendon ook terug in de boekingen. Ten opzichte van vorig jaar is er een sterke toename te zien van de last minute boekingen. De oorzaak is volgens Martin de Boer, Marketing Director bij Corendon, te vinden in het weer in Nederland: ‘Door het aanhoudende slechte weer van de afgelopen weken boeken, steeds meer mensen last minute hun vakantie naar de zon.’. De meeste last-minute vakanties worden geboekt naar Turkije en Griekenland. ‘In deze landen is de prijs-kwaliteit verhouding voor een vakantie op dit moment erg gunstig. Je boekt al een weekje zonvakantie vanaf €199 per persoon’ volgens de Boer.

 

 

Prijs doorslaggevend

Op de vraag wat de belangrijkste factor is bij het bepalen van de last minute vakantie, geeft 77% aan dat de prijs de doorslaggevendis. Meer dan de helft van respondenten (53,7%) heeft al eens een last minute vakantie geboekt in het verleden.

 

 

Corendon Vakantie Onderzoek

Corendon onderzoekt continu de wensen en het gedrag van de Nederlandse vakantieganger. Deze informatie gebruikt de reisorganisatie om hun gasten een nóg betere reiservaring te geven. Aan het Corendon Vakantie Onderzoek 2016 deden 912 respondenten mee. Zij beantwoordden vragen in de in de categorieën: reisplanning en –voorbereiding, activiteiten tijdens de vakantie, eten, herinneringen en demografische gegevens.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.