Vier een feestelijke zomer in de Bretonse steden

Hoewel het in de zomer heerlijk toeven is aan de Bretonse stranden, is er meer te beleven in Bretagne! Deze zomer is het feest in vijf Bretonse steden. Keltische sferen, maritieme festiviteiten, culinaire hoogtepunten en live muziek: Tijd om van je handdoekje af te komen om deze festivals bij te wonen!
Ondines et Sirenes, Tombees de la Nuit a Rennes

Rennes: Straatfestival met een culinair tintje

De Tombées de la Nuit is een uniek straattheaterfestival in Rennes. Van 2 tot 17 juli ontmoeten kunstenaars en bezoekers elkaar op onverwachte openbare plekken in de stad. Alles kan tijdens de Tombées de la Nuit: een popgroep in het Operagebouw, een spookachtige kermis op een schoolplein of een toneelstuk op het dak van een gebouw. Voor de eerste keer dit jaar speelt de gastronomie een belangrijke rol dankzij de “Marché à Manger”, die in de Halles wordt ingericht. Twintig chef-koks bereiden op de sfeervolle, muzikale markt ter plekke de heerlijkste maaltijden!

 

 

Brest: Feest ter ere van de zee

Meer dan 1000 schepen verzamelen zich deze zomer van 13 tot 19 juli in de haven van Brest, tijdens de zevende editie van het Internationale Maritieme Festival. Van de 200 deelnemende landen is Nederland één van de eregasten. Op zee vormen de mooiste schepen een parade. Op de kades maken de bezoekers kennis met de verschillende maritieme culturen en is het volop feest: concerten, exposities, straatkunst, vuurwerk, parades en nog veel meer!

 

 

Vannes: Op het zwoele ritme van de jazz

Van 24 tot 31 juli swingt Vannes op het ritme van de jazzmuziek. Van 14.00 u tot 01.00 u ’s nachts zijn er concerten op de vestingmuren, in de clubs, in de haven en in de verschillende wijken van de stad. Liefhebbers van jazzmuziek kunnen tijdens dit gratis festival hun hart ophalen en genieten van al het swingende talent dat op het programma staat.

Lorient: Ontmoeting van Keltische culturen

Van 5 tot 14 augustus vindt in Bretagne de grootste jaarlijkse ontmoeting van Keltische culturen plaats. Ruim 4500 muzikanten, zangers en dansers uit de hele wereld komen naar Lorient om samen met ruim 700.000 bezoekers de liefde voor de Keltische cultuur te delen. De Binious, Gaïta’s en Pibrochs (doedelzakken) vullen de straten met vrolijke muziek. Terwijl de toeristen genieten van de exotische sferen, trekken de bewoners hun kilt aan, om samen te genieten van dit feest ter ere van de Keltische cultuur.

Saint Malo: Rocken op het strand

Het muziekfestival La Route du Rock viert deze zomer van 11 tot 14 augustus haar 26e editie in Saint Malo. In het Fort de Saint-Père, het poppodium La Nouvelle Vague en op het strand van Bon Secours biedt het festival een podium aan bekende artiesten, maar ook aan opkomende internationale talenten. Onmisbaar voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar nieuwe muzikale ontdekkingen!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.