5 Europese topbestemmingen voor een caravan-vakantie

Het is geen geheim dat Nederlanders gek zijn op kamperen. Met de caravan achter de auto trekken we er in de zomer massaal op uit om te genieten van de natuur en de vrijheid. Op dit moment telt ons land maar liefst een half miljoen caravans, en dat aantal groeit nog ieder jaar. Tijd om eens te kijken naar de leukste bestemmingen om met de caravan naartoe te gaan.
caravan-bestemming-europa

Leukste campings in Europa

Van het oubollige imago dat caravans voorheen hadden, is vrijwel niets meer over. Zo blijken voormalig backpackers steeds meer te zien in het huren van een caravan. Via het opkomende Camptoo, het Airbnb voor caravans en campers, is het mogelijk om je caravan aan te bieden voor verhuur, of er juist eentje te huren. De jaarlijkse onderhoudskosten worden hiermee gereduceerd, en meer mensen krijgen de mogelijkheid om het kampeergevoel te ervaren. Met de juiste auto-caravancombinatie, en een goede trekhaak van bijvoorbeeld Rameder, kun je onbegrensd gaan reizen. We hebben daarom een lijstje gemaakt van de leukste campings in alle hoeken van Europa.

 

 

Italië: Piana Di Clodia

Deze camping aan het Gardameer in Lazise in Italië is de ideale plek voor vakantiegangers die van zeilen, surfen en kanovaren houden. Kinderen kunnen zich volop vermaken in het waterpark van de camping, met verschillende zwembaden, glijbanen en watervallen. En mocht je het kamperen even beu zijn, dan maak je een stedentripje naar het naastgelegen Verona.

Denemarken: Hvidbjerg Strand Feriepark

Op de camping in Blåvand in Denemarken, gelegen aan de Noordzee, kun je heerlijk genieten van de rustige omgeving. Ga wandelen, paardrijden of fietsen, en ervaar de schilderachtige stadjes en de traditionele Deense keuken. Neem even pauze van de hectiek van alledag en laat je verwennen door de gastvrije bewoners.

 

 

Kroatië: Lantera

De ultieme luxe vind je op dit meermaals bekroonde kampeerterrein, dat zich uitstrekt over een van de vele Kroatische groene schiereilanden. Ervaar het vlakbij gelegen Poreč, dat terug te vinden is op de lijst van wereldcultuurerfgoed. Met het kiezelstrand van drie kilometer lang, het openluchtzwembad en het Valamar-anitmatieteam, kom je hier niets tekort.

Duitsland: Waging am See

Ook het land van onze oosterburen weet wat luxe is. Deze strandcamping ligt, zoals de naam al zegt, aan het Waginger Meer. Dit is het warmste meer van Oberbayern en het is voorzien van tot wel 200 m² aan comfortabele strandplaatsen. Beleef een onvergetelijke vakantie in het hart van de regio Chiemgau.

Nederland: Strandpark De Zeeuwse Kust

Voor wie liever in het eigen land wil blijven, is De Zeeuwe Kust in Renesse buitengewoon aangenaam. Het park is van alle gemakken voorzien, met een beetje extra. Zo hoort er een toprestaurant bij de camping, en kun je er genieten van de duinen en het 17 kilometer lange zandstrand.

Wat zijn de beste caravantrekkers?

Voor je caravan-vakantie heb je natuurljk een goede auto nodig die je caravan kan trekken. Deze caravantrekkers zijn er in vele modellen en budgetten. Op de 2e handsmarkt kun je slim zoeken naar een trekauto die een hoge kogeldruk aankan en zo jouw nieuwe caravantrekker wordt. Zo kun je met een laag budget al een mooie gebruikte auto kopen die kleine)caravan veilig neemt op reis door Europa.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.