Samos, een bijzondere vakantiekeuze

a² + b² = c² – De stelling van Pythagoras is waarschijnlijk de bekendste stelling uit de wiskunde en nu zo ongeveer 2.500 jaar oud. Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Vandaag nog leren schoolkinderen deze stelling toe te passen en dat zal ook zeker zo blijven.
Samos_Pythagorio_photo Kontos

Maar wie was Pythagoras eigenlijk? Een Griekse wijsgeer, een wiskundige? Jazeker, maar ook filosoof en hervormer. Bovendien werd hij door sommigen zelfs beschouwd als een van de zeven wijzen!

Pythagoras


Pythagoras werd geboren op het prachtig eiland van Samos, een van de mooiste eilanden van de noord Egeïsche zee,  waar de kleuren van de natuur gecombineert worden met de blauwe kleur van de Egeïsche zee.

Samos is een van de grootse Noord Egeïsche eilanden. De kenmerken van het eiland zijn witte zandstranden, schilderachtige dorpjes, pittoreske en gezellige vissershaventjes. Bovendien beschikt het eiland over mooie natuur, een mild klimaat en veel archeologische bezichtigingen, dit samen vormt een toeristisch middelpunt van de bestemming.

 

 

Wandelen en bergbeklimming

Samos is overigens een prachtige plek voor wandelaars. De wegen die tussen de dorpen in liggen, passeren langs wijngaarden, olijfgaarden, sparren, platanen en enge dalen, in combinatie met een prachtig uitzicht. Het kerkisgebergte met zijn tientallen grotten en de streek die zich uitrekt vanaf de rivier tot aan het kleine en grote Strand van Seitani, vormen samen een uitgestrekt natuurpark. Deze maagdelijke oorden met wilde en imposant natuurschoon zijn ook ideaal voor liefhebbers van bergbeklimming.

 

 

Samos wijn en het wijnmuseum

In het noordoosten van het eiland Samos, ligt de gelijkmatige hoofdstad van het eiland genaamd Vathy die amfitheatergewijs gebouwd is in de curve van een grote baai, nabij de haven. Er hangt een aangename sfeer dankzij het Egeïsche karakter van de stad. De neonklassieke dijkwoningen en de prachtige omliggende stranden. Het Archeologische Museum, het Museum voor Byzantijnse kunst en de Samiotische wijn coöperatie ‘’E.O.S.S.’’ waar de befaamde Samiotische zoete wijn wordt gemaakt, zijn een bezoekje waard!
Samos_photo Rozaki

Samos is te bereiken met een rechtstreekse vlucht vanuit Schiphol of met de boot vanuit de andere eilanden in de beurt. Er zijn veel accommodatie soorten en daardoor is het eiland geschikt voor ieder budget.

Voor meer Informatie kunt u contact opnemen met het Grieks Verkeersbureau te Amsterdam, tel: 020-6248786, email: visitgreece@visitgreecebenelux.nl

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.