Lange Juni is dé kunst- en cultuurmaand van Texel

Medio mei reisden 16 studenten van de Rietveld academie naar Den Hoorn op Texel. Geïnspireerd door de typisch Texelse strandhuisjes, voltrokken zich bij paal 9 in twee weken tijd tien kunstobjecten. In de maand juni staan de strand(kunst)huisjes tentoon bij de strandopgang van paal 9. Vijf studenten hebben zich laten inspireren door het landschap en ontwierpen vormen van temporary art zoals de piercing van het duin.

Rietveld meubels op Texel

Rietveld meubels op Texel

An artist impression

Een strandhuisje waar honden een stok kunnen lenen voor de wandeling.
Een Chinees panoramisch landschap met 12e-eeuwse Chinese landschapsschilderingen.
Een strandhuisje verzaagt tot Rietveld meubels.
Een strandhuisje op drie palen.
Een strandhuisje als billboard in de duinen.
De verplaatsing van een strandhuisje over het strand.

 

 

Het podium van Lange Juni is onder meer gereserveerd voor de kunstobjecten van de Rietveld studenten, klassieke muziek op de dinsdagavond, drijfhoutkunst in het Juttersmuseum en een oratie van de denker des vaderslands Marli Huijer. Optredens en podia zijn er over heel Texel. Veel optredens en evenementen zijn gratis toegankelijk.

 

 

Lange Juni

De maand juni is Texel omgedoopt in ‘Lange Juni’: het grootste kunst- en cultuurpodium van meer dan een maand lang optredens, shows en tentoonstellingen. Motieven hiervoor zijn de lange dagen en korte nachten én vanwege het feit dat van 13 mei t/m 2 juli 2016 het eiland barstensvol staat van de kunst en cultuur. www.langejuni.nl staat in het teken van kunst & cultuur. Lange Juni is bedacht door een aantal kunstzinnige Texelse ondernemers, kunstliefhebbers en de VVV en viert de cultuurmaand van Texel. Texel heeft tot doel zich te profileren als eiland waar kunst & cultuur een belangrijke rol spelen.

Verblijf op Texel

Veel evenementen zijn gratis toegankelijk. Bij boeking bij een van de deelnemende logiesverstrekkers van Texel krijgen bezoekers een kaart van Texel en fietsen om de verschillende podia van de Texelse theaters te bezoeken. Voor logies en verblijf kunnen bezoekers terecht bij de VVV van Texel.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.