Ontdek een zomer vol culinaire evenementen in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud staat bekend als de “Geniesserecke Deutschlands”. In deze 11.100 km2 grote hoek in het zuidwesten van Duitsland is het inderdaad volop genieten. Niet alleen van het veelzijdige landschap, maar ook van regionale specialiteiten, wijn, bier en mineraalwater. Overal in het Zwarte Woud kan men hiervoor terecht, maar zeker in de meer dan 380 restaurants die onderscheiden zijn door de verschillende culinaire gidsen. Deze zomer zijn er ook weer diverse culinaire evenementen.
specialiteiten-baiersbronn

Culinaire wandelingen in Baiersbronn

Goed eten en natuur beleven; in Baiersbronn gaat dat goed samen want het dorp telt maar liefst 8 Michelin-sterren én een uitgestrekt wandelgebied. Je kunt gerust spreken van een “culinaire wandelhemel”. Tijdens de wandeling over het Wildkräuterpfad leggen expert alles uit over de veelzijdige plantenwereld en hoe je hiervan gebruik kunt maken. Veel koks gebruiken de kruiden om de smaak van hun gerechten te verfijnen. Er zijn intussen verschillende specialiteiten die alleen met ingrediënten uit de natuur van Baiersbronn gemaakt worden, bijvoorbeeld dennenhoningijs. Meer informatie: www.kulinarischer-wanderhimmel.de

 

 

Het grootste gourmet-evenement te gast in Hochschwarzwald

SWR1 Pfännle is het grootste gourmet-evenement van de deelstaat Baden-Württemberg. Voor de vierde keer vindt het in het Hochschwarzwald plaats en wel op 25 september 2016 in Hinterzarten. Om 11.00 uur gaat het evenement van start en koks uit de regio laten bezoekers de lekkerste hapjes proeven, allemaal samengesteld uit regionale producten. Er is live muziek en ook vinden er kookshows en -workshops plaats. Bij het Kurhaus vindt gelijktijdig een natuurmarkt plaats. Meer informatie: www.hochschwarzwald.de/Essen-Trinken

 

 

Freiburg viert zijn wijnen

Tijdens het Freiburger Wijnfeest van 3 t/m 8 juli staat alles in het teken van de wijnen uit Baden. Wijnboeren en wijngenootschappen uit deze regio presenteren op de Münsterplatz hun ‘druivennat’. Meer dan 400 soorten wijn en sekt staan klaar om geprobeerd te worden. Maar niet alleen wijnliefhebbers komen hier aan hun trekken; ook de Badische keuken maakt er zijn opwachting. Regionale koks schotelen de bezoekers graag lekkernijen uit Baden voor. Het Freiburger Wijnfeest is al jaren een van de grootste wijnevenementen in Baden. Meer informatie: www.weinfest.freiburg.de
freiburg-wijnen

Savoir vivre in Karlsruhe

Iedereen die gek is van cultuur en shoppen kent in Karlsruhe zijn adresjes wel. Het is hier echter ook genieten in de talrijke restaurantjes, vooral voor bierliefhebbers. Karlsruhe is een belangrijke bierstad met twee grote brouwerijen; Hatz-Moninger en Hoepfner. Vergeet ook niet de vele huisbrouwerijtjes waar men over de schouder van de brouwer meekijken kan en zijn speciaalbieren aan een test onderwerpen. Een dagje Karlsruhe sluit men deze zomer af met een bezoek aan het lichtevenement bij het slot. Van 7 augustus tot en met 17 september is dit barokke hoogtepunt van de stad de locatie voor bijzondere lichtprojecties. Meer informatie: www.karlsruhe-tourismus.de/erleben/freizeittips/Schlosslichtspiele

Volle feestkalender in Freudenstadt

In de hoofdstad van het Zwarte Woud, daar waar het grootste marktplein van Duitsland ligt, bouwen ze regelmatig een feestje. Ook deze zomer is de kalender weer afgeladen vol. Op 25 en 26 juni is er het 16e Afrika-feest met een reggae-party en bazar. In de eerste week van juli is er het Stadtfest, met een groot muziek-vuurwerk op zaterdagavond. Van 12 tot en met 14 augustus wordt het eerste Street Food Festival georganiseerd. Op 1 en 2 oktober verzamelen liefhebbers van kunst en goed eten zich op het bovenste deel van het marktplein voor het evenement “Kunst & Genuss”. Meer informatie: www.stadtfest-freudenstadt.de

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.