Texel in top 10 van Lonely Planet

Lonely Planet heeft Texel uitgeroepen tot een van de mooiste bestemmingen binnen Europa. ’s Werelds grootste én meest invloedrijke uitgever van reisgidsen maakte vandaag haar jaarlijkse ‘Best in Europe Travel’ top 10 bekend, waarin een opmerkelijke negende plaats gereserveerd is voor Texel, als enige Nederlandse bestemming.

Het landschap van Texel

Het landschap van Texel

‘Prachtig en nog redelijk onontdekt’ oordelen de Lonely Planet-experts over Texel. Het wereldwijde instituut op het gebied van toerisme en reizen publiceert jaarlijks een Europese top 10 van ‘niet te missen’ bestemmingen waarin Texel dit jaar voor het eerst is opgenomen. Voor het samenstellen van de lijst gaan de Lonely Planet-auteurs op zoek naar verborgen pareltjes, verrassende steden, onontdekte stranden, hippe plekken om te eten, drinken en logeren en bestemmingen die ideaal zijn voor gezinsvakanties. De boodschap aan internationale reizigers is een luid en duidelijk: ‘Híer moet je naartoe dit jaar.’

 

 

Snelle veerdienst

De belangrijkste reden om Texel een plek in de top 10 toe te kennen, is de ‘overvloed aan ervaringen’ die je er als reiziger kunt opdoen. Texel is ‘Nederland in het klein’ en biedt op een beperkt aantal vierkante kilometers een ongekende diversiteit in landschap – van ongerepte, rustige stranden tot natuurgebieden, duinen en dennenbossen. Daarnaast pakt het eiland volgens de rapporteurs van Lonely Planet deze zomer enorm uit met festivals en evenementen – van muzikaal tot culinair en van cultureel tot sportief. De Texelse eilandkeuken, waarin lokale producten een grote rol spelen, wordt eveneens geroemd. Ook wordt Texel aangeraden vanwege de aanwezigheid van kleinschalige, luxueuze hotels en de snelle en frequente veerdienst. De ligging aan Werelderfgoed Waddenzee draagt bij aan de unieke status van het eiland.

 

 

Onafhankelijk oordeel

VVV-directeur Wouter de Waal is blij met de notering van Texel in de ‘Best of Europe’ top 10. “Lonely Planet is al decennialang een autoriteit op het gebied van interessante bestemmingen en betrouwbare reisinformatie. Niet alleen de gidsen worden door miljoenen mensen over de hele wereld gelezen, ook met het gelijknamige magazine, de website en social media wordt een miljoenenpubliek bereikt. Dat het bedrijf redactionele onafhankelijkheid hoog in het vaandel heeft staan, maakt onze notering in deze top 10 extra waardevol. Ik ben ervan overtuigd dat Texel met deze aanbeveling reizigers van over de hele wereld aan gaat trekken en daarmee een heel nieuw publiek aanboort. Toeristen die Amsterdam bezoeken, zullen Texel een niet te missen uitbreiding van hun trip vinden.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.