Het Zuid-Tsjechische Lipno is klaar voor de zomer

Zuid-Bohemen is een populaire zomerbestemming in Tsjechië. Vooral de regio Lipensko is favoriet bij families. Je kan er watersporten, kastelen bezoeken, fietsen, klimmen en nog veel meer. Deze zomer staan er weer leuke activiteiten en evenementen op het programma in de omgeving van het Lipno meer. Enkele aanraders om te doen in deze mooie regio!

Fietsen door Lipno

Fietsen door Lipno

Klimmen, klauteren en afdalen

Het klimpark biedt een schitterend uitzicht over het Lipno meer en biedt meer dan 500 meter aan avontuur. Er is een kabelbaan en tokelbaan en ervaren instructeurs leggen uit hoe je het beste naar de overkant kunt komen. Er zijn diverse routes voor kinderen, volwassenen en groepen. Volgens Peter Dušek, directeur van het complex, is het spannendste stuk de allerlaatste afdaling, de 150 meter lange Flybaan op de katrol boven de vijver.

 

 

Op pad met de autoped

Autopeds, een gemotoriseerde step, zijn de laatste jaren een fenomeen geworden. Ook de wegmodellen winnen aan populariteit. Het aantal te verhuren autopeds in Lipno is daarom vergroot. Met de steps kan je vrolijk de weg op gaan over het Merenpad voor fietsers en inliners. Wie meer adrenaline wenst kan eerst het Boomkroonpad bezoeken en daarna bij het bergstation van de kabelbaan een autoped huren en afdalen tot aan het wateroppervlak van het Lipno-stuwmeer. “Het is een heel gebruikelijke aanvulling op een bezoek aan het Boomkroonpad, nadat de glijbaan uitgeprobeerd is. Dan wordt het een echte adrenalinedag,” vertelt Filip Pekárek directeur van het Boomkroonpad.

 

 

Boomkroonpad

Het boomkroonpad gaat dit jaar al het vijfde zomerseizoen in en is favoriet onder de bezoekers. Het pad is het hele jaar door toegankelijk. De gehele lengte is voor rolstoelgebruikers toegankelijk en het houten trottoir dat langs de boomtoppen voert kan werkelijk door iedereen begaan worden. Het uitzicht vanaf de 40 meter hoge uitkijktoren is fascinerend en veel bezoekers komen dan ook herhaaldelijk terug. Het pad meet 675 meter en behalve de adembenemende uitzichten, spannende stopplaatsen waar wat angst overwonnen moet worden, biedt het ook een rit met de langste overdekte glijbaan in Tsjechië. De informatieve en educatieve borden zijn dit seizoen vervangen door borden met lentethematiek, gericht op de economische benutting van het bos.

Elektriciteit voor iedereen

E-bikes, elektrische boten en elektrische scooters worden allemaal in Lipno verhuurd. Op deze manier wil de regio ook de minder fysieke toeristen bereiken en hun de mogelijkheid geven om de prachtige natuur van het Boheemse Woud te ontdekken. En niemand hoeft nog bang te zijn dat hij zonder stroom komt te zitten. Het laadstation van de camping Modřín kan gratis gebruikt worden.

Als het weer even tegenzit

Natuurlijk is het altijd beter als het weer meewerkt, maar ook bij ongunstige omstandigheden zijn er leuke alternatieven voor recreatief tijdverdrijf. Een geweldige plek is bijvoorbeeld het waterparadijs Aquaworld of het Hopsárium, een indoor speeltuin.

Onze tip!

De Lipno card is zeker een aanrader. Met deze pas kan je in de gehele regio allerlei voordelen voor vele activiteiten krijgen. De kaart is te verkrijgen bij hotels en pensions of is te koop in het informatiecentrum in Lipno nad Vltavou. Nieuw dit jaar is het lentepakket dat toegang geeft tot het Boomkroonpad, een enkeltje voor de kabelbaan, de huur van een autoped en als je een elektrische boot huurt krijg je via de Lipno.card een korting van CZK 900,-.

 

 

Evenementen

De regio Lipensko in Tsjechië heeft weer een leuk en sportief evenementenprogramma samengesteld. Het eerste evenement, de Drakenbootrace, viert de opening van het toeristenseizoen. Tientallen boten met drakenkoppen zullen te zien zijn en de vraag is natuurlijk wie is het snelst aan de overkant is van het Lipno meer?
Drankenboot race

De vijfde editie van Lipno Sport Fest vindt in juli plaats. Er zijn hardloopwedstrijden, in-line skate cursussen, volleybaltoernooien en ook concerten en kindervoorstellingen. Tijdens het houtfestival, op 20 juli, worden de mooiste houtsculputuren gemaakt. Bij het boomkroompad zijn er allerlei kinderactiviteiten. In augustus vinden de Olympische Spelen plaats en ook in Lipno is hier een evenement aan gewijd. Er is één groot sportveld waar olympische sporten zijn te beoefenen en op het grote scherm kan iedereen de Olympische Spelen in Brazilië volgen.

Voor meer informatie over de evenementen zie: www.czechtourism.com/p/nl-evenementen-lipensko

Comments are closed.