Dit is de winnaar van de Achterhoekse Aspergewijn 2016

Donderdag 28 april is het aspergeseizoen in de Achterhoek officieel geopend bij hotel, café, restaurant De Gouden Karper in Hummelo. Deelnemers aan de campagne ‘Asperges eten in de Achterhoek’ waren getuige van de bekendmaking van de Achterhoekse Aspergewijn 2016.
Achterhoekse-Aspergewijn-2016

Achterhoekse Aspergewijn 2016

Tijdens de opening van het Achterhoekse Aspergeseizoen was tevens de bekendmaking van de Achterhoekse Aspergewijn 2016. De van oorsprong Achterhoekse sommelier Edwin Raben, overhandigde de oorkonde voor de eerste plaats aan Wijngaard Kasteel Huis Bergh.

 

 

Met de door de wijngaard ingezonden wijn, Het geheim van Françoise (Johanitter-Cabernet Blanc), wisten zij zich te onderscheiden. Edwin Raben omschreef de wijn onder andere als: “Heel geurig, uitnodigend, goede zuren verpakt in de alcohol met een smaak die lang nablijft. Een bijzondere wijn met een bijzondere naam.” Reden om de wijn te belonen met de titel Achterhoekse Aspergewijn 2016. De tweede plaats was voor Wijngoed Avitera in Azewijn met de inzending van de Cuvée speciaal 2016, gevold door Johanniter 2014 van Wijnboerderij ’t Heekenbroek in Drempt.

 

 

Asperges eten in de Achterhoek

Met de campagne ‘Asperges eten in de Achterhoek’ slaan aspergetelers, restaurateurs, wijnbouwers en streekproducenten de handen ineen om de Achterhoekse gastronomie onder de aandacht te brengen van gast en inwoner. Bij deelnemende (hotel)restaurants kunnen liefhebbers genieten van ‘het witte goud’ tijdens één- of meerdaagse arrangementen.

 

 

Comments are closed.