Ben jij ook bang dat je kind gaat huilen tijdens het vliegen?

Meer dan de helft (53%) van de Nederlandse ouders zijn het meest bezorgd dat hun kinderen gaan huilen tijdens de vlucht, blijkt uit nieuw onderzoek van British Airways en mamawebsite mammaenzo.nl. Ze ondervroegen 375 Nederlandse ouders met kinderen tot 7 jaar oud. Ontdek de tips die een luchtvaartmaatschappij biedt voor het reizen met kinderen.
tips-vliegen-kind

Resultaten

Behalve huilende kinderen zijn ouders ook bezorgd dat hun kinderen niet in hun stoel blijven zitten en andere passagiers lastigvallen (11%). Andere, kleine zorgen zijn bijvoorbeeld pijn in de oortjes door drukverschil in de cabine, dat zich vooral voordoet bij het opstijgen en landen van het vliegtuig. Ook zijn ouders in mindere mate bezorgd dat hun kinderen een rotzooi in en rond hun stoel maken. Meer dan twee derde (67%) van de ouders vindt vliegen met kinderen een uitdaging – maar desondanks weerhoudt het Nederlandse families niet om te vliegen: bijna 40% van de ondervraagde ouders die ooit eerder met kinderen hebben gevlogen, geven de voorkeur aan vliegen boven andere vervoersmiddelen. Ook bevelen zij andere ouders aan om te vliegen met kinderen. De kinderen zelf geven ook aan het liefst met het vliegtuig te vliegen, liever dan bijvoorbeeld de trein of de auto.

 

ZIE OOK: Dit is waarom je goed voorbereid en op tijd naar Schiphol moet komen in de meivakantie

 

Angst voor huilende kinderen aan boord

Kinderen huilen tijdens de vlucht meestal omdat ze niet in slaap kunnen vallen, geeft 43% van de ouders aan. We schamen ons ook voor onze kinderen: 43% van de ouders geeft aan dat ze zich soms erg schamen voor het gedrag van hun kinderen tijdens de vlucht. Maar hoe zit het dan met andere kinderen die de rust verstoren? Opmerkelijk genoeg raakt 80% van de ondervraagde ouders geïrriteerd door onrustige kinderen van anderen wanneer ze vliegen.

Behulpzame cabinemedewerkers nemen veelal de stress weg wanneer men met kinderen vliegt: 76% van de respondenten zegt dat de toewijding en oplettendheid van het personeel zeker helpt bij het vliegen met kinderen. Het stelt ze gerust en dat maakt de reis een stuk comfortabeler.

Katinka van Ekeren, Commercieel Manager van British Airways licht toe:

“Ouders zijn begrijpelijk bezorgd over het welzijn van hun kinderen wanneer ze gaan vliegen en we onderschrijven het belang dat de hele familie goed wordt verzorgd tijdens de vlucht. Dit voorkomt dat men een vliegreis als stressvol ervaart. Het cabinepersoneel van British Airways is goed getraind op de omgang met kinderen en biedt passagiers een aantal extra’s om de vlucht zo plezierig mogelijk te laten verlopen; kleine presentjes, extra dekens en een gratis hapje of drankje. We serveren een maaltijd met speciale kindermenu’s die van tevoren besteld kunnen worden. Bij het uitserveren starten we altijd bij de kinderen zodat ouders hier kunnen helpen en later in alle rust hun eigen maaltijd kunnen eten. Ouders mogen tevens extra veel bagage meenemen zodat ze extra veel spullen voor hun kindjes mee kunnen nemen. Denk hierbij aan drinkflesjes, speelgoed of die favoriete teddybeer.”

Keuze voor luchtvaartmaatschappij

Het onderzoek toont aan dat ouders hun keuze laten beïnvloeden door de faciliteiten en het personeel aan boord wanneer ze voor een luchtvaartmaatschappij kiezen. Ze lezen bijvoorbeeld zorgvuldig de kleine lettertjes die gaan over bagagelimieten. Passagiers van twee jaar en ouder kunnen bij British Airways twee stuks handbagage meenemen plus één volledig opvouwbare buggy en één Maxi-Cosi.

 

 

Wanneer men reist op een ‘hand baggage only (Basic)’-tarief, dan mag men voor kinderen en baby’s alsnog een buggy en Maxi-Cosi inchecken. De gerenommeerde luchtvaartmaatschappij scoorde ook erg hoog wanneer er werd gevraagd naar het personeel aan boord; de passagiers waardeerden het personeel met een gemiddelde van 4 uit 5 sterren. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat ouders de maatschappij in hun top drie hebben staat als het gaat om luchtvaartmaatschappijen waarmee ze het liefst vliegen als ze kinderen meenemen.
tips-reizen-kinderen-huilen

Top tips voor het reizen met kinderen

British Airways geeft ouders die gaan vliegen met jonge kinderen een aantal tips om de vlucht zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen:

1. Neem een rugzakje mee met bijvoorbeeld kleurpotloden, kleurboekjes, kleine spelletjes, een iPad of nieuw speelgoed. Zo kun je gedurende de vlucht telkens je kind verrassen met wat nieuws en vermaakt het zich uren
2. Bestel het kindermenu van tevoren als je iets specifieks wenst, dan kan de luchtvaartmaatschappij daar rekening mee houden. Je kunt zelfs aangeven in welke volgorde je het eten geserveerd wilt zien
3. Op Heathrow Terminal 5 in Londen zijn er speciale familiepaden bij security die het makkelijker maken om met kinderen de checks te doorlopen. Er zijn ook speelplekken in de vertrekhal
4. Dit wordt vaak vergeten: neem frisdoekjes mee
5. Warme kleren. Voor kinderen is het vaak net een tikkeltje te fris in de cabine
6. Neem een kleine, opvouwbare buggy mee. Indien nodig kan het cabinepersoneel deze voor je het klaarzetten nadat het vliegtuig geland is
7. Neem zuigsnoepjes mee voor opstijgen en landen. Dit kan pijn in de oortjes voorkomen bij het opstijgen en landen
8. Neem een kleine verschoondoek mee die je op de verschoontafel in het toilet kunt leggen

 

 

Comments are closed.