Taiwan newsflash: Fantastic Film Festival en Kersenbloesem

Met vijf films en een sponsorschap van het Taiwan Tourism Bureau, was Taiwan goed vertegenwoordigd tijdens de 34e editie van het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF), van 29 maart – 10 april 2016. Tijdens dit festival, draaide het allemaal om fantasy.

Taiwan

Taiwan

Met vijf films en een sponsorschap van het Taiwan Tourism Bureau, was Taiwan goed vertegenwoordigd tijdens de 34e editie van het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF), van 29 maart – 10 april 2016. Tijdens dit festival, draaide het allemaal om fantasy.

 

ZIE OOK: Taiwan: Veelzijdige vakantie

 

Voorjaar in Taiwan: Cherry Blossom

Elk jaar reizen bezoekers vanuit de hele wereld tussen februari en april naar Taiwan om de prachtige kersbloesem te bewonderen. De Taiwanese kersenbloesem is in de loop der jaren uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de lente in Taiwan en er zijn verschillende evenementen en festivals om optimaal te genieten van het fantastische natuurverschijnsel. Rondom het grootste meer van Taiwan; Sun Moon Lake bijvoorbeeld.

 

 

Hier vinden verschillende evenementen plaats en deze vormen samen het grootste festival van de kersenbloesem van Taiwan. Bijzonder hoogtepunt van het festival zijn de verlichtte bomen voor een fantastisch, romantische cherry blossom ervaring. Het natuurgebied Alishan is met meer dan 18.000 Yoshino kersenbomen het grootste gebied in Taiwan om te genieten van de mooie bomen. Hier vindt tot half april het Alishan Cherry Blossem festival plaats en zijn er verschillende routes te volgen voor een optimale ‘cherry’ ervaring. Ook hoofdstad Taipei is goed vertegenwoordigd: met meer dan 4.000 kersenbomen in de parken genieten bezoekers van de stad van de prachtige bloemen.

 

 

Comments are closed.