Dit zijn de 5 fijne Franse city-campings

Mooie natuurcampings die vlak bij leuke Franse steden liggen, hoe heerlijk is die combinatie! De kampeerketen Huttopia heeft campings die ideaal zijn als meerdaagse tussenstop of als betaalbare uitvalsbasis voor een stedentrip in onder meer Parijs, Lyon en Straatsburg.
camping-colmar-ville

Ideale tussenstop: natuurverblijf & stedentrip ineen

Je zou het bijna niet verwachten van deze uiterst ‘groene’ organisatie, maar diverse van hun kampeerlocaties liggen ook handig dicht bij steden. En daarmee heb je dus het beste van 2 werelden. Want zo kun je Parijs, Lyon, Colmar of Straatsburg ‘doen’, terwijl je gewoon je tentje opslaat en je auto in de natuur parkeert. Om daarna gewoon het openbaar vervoer of de fiets te pakken voor een stadsbezoek. Dit zijn ze:

 

ZIE OOK: 5 hippe natuurcampings in het groen

 

1. Versailles

Onder de rook van Parijs, in de prachtige bossen rond Versailles, ligt dit allereerste adres van Huttopia. Met een zwembad en een heel groene ligging, waardoor je je bijna niet kunt voorstellen dat je met de RER-trein al binnen een half uur in hartje Parijs staat. Er zijn veel vrije staplaatsen op het ruime terrein maar ook als je zelf geen tent of camper bij je hebt zijn er geweldig leuke mogelijkheden. Zoals chalets, cahutte-tenthuisjes (on adore!) en de trappeur-tenten van hout en canvas.

PLUS+ RER-halte naar Parijs op maar 400 meter van de camping – Het kasteel en de tuinen van Versailles op maar 5 minuten – Verwarmd buitenzwembad – Zelfs hoogzomer zijn maar 2 nachten hier de minimum verblijfsduur.

 

 

2. Bois de Boulogne

Ongelofelijk maar waar, een wereldstad als Parijs heeft gewoon een camping binnen de stadsgrenzen! Camping Indigo Bois de Boulogne, in het gelijknamige bos aan de westkant van de stad, is vorig jaar volledig gerenoveerd en uitgebreid tot 7 hectare. Ruim 400 kampeerplaatsen zijn hier beschikbaar en zeker 75 huuraccommodaties (zoals mobil homes). Toch voelt het hier niet speciaal grootschalig, dankzij de mooie houten gebouwen en speelterreinen.

PLUS+ Smaakvol bezoekersgebouw met groot terras – Pendelbus naar Parijs (Porte Maillot, 17e) en fietsverhuur op de camping – Verwarmd buitenzwembad – Uitzicht op de Seine!

3. Lyon

Lyon is bezig aan een enorme opmars als citytrip-bestemming. Het voelt als klein-Parijs in sommige opzichten, maar dan met een meer ontspannen sfeer. Deze stadscamping is een goedkope en praktische plek om een paar nachten te overnachten terwijl je overdag door Vieux-Lyon of de hippe nieuwe wijk Les Confluences (met gloednieuw museum!) slentert. Met de auto ben je binnen 15 minuten in het centrum en de bus stopt pal voor de camping.

PLUS+ Echt vlak naast de A7/Auroute du Soleil, dus je hoeft Lyon niet in met je auto, je draait echt zo de camping op! MIN- Dit is een echte etappe-camping dus vooral ‘s zomers is het een komen en gaan. – Faciliteiten zijn een tikje verouderd ten opzichte van het hoge kwaliteitsniveau dat we van Indigo en Huttopia kennen, maar de nabijheid van de binnenstad maakt veel goed.

4. Straatsburg

Prachtige nieuwe Camping in een groot park in een buitenwijk van Straatsburg. Interessante locatie voor wie een bezoekje wil brengen aan de hoofdstad van de Elzas. De kleine camping (106 staanplaatsen en 75 leuke huuraccommodaties) ligt op 10 minuten van de historische binnenstad. Daarvoor kun je het openbaar vervoer nemen of fietsen over een prima fietspad. Idyllische uitvalsbasis dus om al het moois van de stad te gaan zien (zoals de beroemde kathedraal, de mooie wijk Petite France en de diverse leuke musea, waaronder het Musée Alsacien).

PLUS+ Het hele jaar open, zelfs in december tijdens de beroemde kerstmarkt! – Geopend in 2015, dus alles is nog prachtig nieuw – Verwarmd buitenzwembad – De tram stopt voor de deur.
camping-indigo-strasbourg

5. Colmar

Nog een heerlijke stad in de Elzas waar je slapen in het groen kunt combineren met een stedentrip. Deze natuurcamping van Indigo ligt namelijk maar 2 km verwijderd van de prachtige vakwerkhuizen en grachten in het centrum van Colmar. Na cultuursnuiven in het centrum (Musée Unterlinden !) trek je je weer compleet terug in de natuur, want canvastenten en chalets staan hier op een lommerrijk terrein aan de rand van rivier de Ill.

PLUS+ Pendelbus en fietspad naar het centrum – Het hele jaar open, dus ook een handige verblijfstip voor de kerstmarkt in Colmar! – Verwarmd buitenzwembad – Gratis Wifi.

Prijsindicatie: Indigo staplaatsen vanaf €16,50/nacht, glamping vanaf €45/nacht Huttopia staplaatsen vanaf €29,50/nacht, glamping vanaf €71/nacht.

Meer informatie op Huttopia.com en Camping-Indigo.com.

 

 

Comments are closed.