De natuur beleven in het groenste hart van het Heuvelland

Een bijzondere samenwerking tussen hotels in het Heuvelland heeft ertoe geleid dat gasten dit voorjaar op een heel ontspannende wijze kennis kunnen maken met de kracht van de natuur van de groene heuvels. Vier hotels hebben het initiatief genomen om als try-out in de maand april een maal per week een activiteit voor de gasten aan te bieden. Van Tai Chi tot kruisjeswandeling, kruiden zoeken in de natuur en het rijke verleden verkennen van Vijlen. Ieder dag een andere activiteit. Bijzonder is dat deelname gratis is, maar bovenal dat ook gasten van ieder logiesverstrekkend bedrijf in het Heuvelland kunnen deelnemen. De activiteiten vinden altijd doorgang. Onafhankelijk van het aantal deelnemers en de weersomstandigheden. Welkom gasten in het Heuvelland!

Het Heuvelland in Limburg

Het Heuvelland in Limburg

Gasten zijn in toenemende mate op zoek naar beleving. Meerdere onderzoeken tonen aan dat “groenbeleving” voor gasten vaak doorslaggevend is om te kiezen voor een verblijf aan Zuid-Limburg. Onthaasten, onze cultuur en ons rijke verleden hebben een grote aantrekkingskracht. Het Heuvelland kent een rijk aanbod aan bijzondere activiteiten en mogelijkheden voor bijzondere groenbeleving. Veel activiteiten kunnen echter alleen plaatsvinden als er tijdig vooraf gereserveerd wordt en er een minimale deelname verzekerd is. In goed overleg met elkaar is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen met als resultaat dat gasten in de maand april kunnen genieten van een aantrekkelijk aanbod.

 

ZIE OOK: Limburgs kerkdorp Vijlen viert 1000-jarig bestaan

 

Beleven en genieten: dat is gastvrijheid zoals we dat in Limburg graag aanbieden

Programma gedurende de maand april 2016:
Alle dagen starten de programma’s om 11 uur.

Maandagochtend:

– Historisch wandelpad “Vijlens Verleden”. Vijlen bestaat dit jaar 1000 jaar. Deze wandeling is een van de bijzondere activiteiten rond dit thema. Mooie vergezichten, vakwerkhuizen en verhalen over de geschiedenis van Vijlen mag u verwachten. Rene Spierts is de gids en verhalenverteller.

Praktisch: korte, pittige wandeling langs 6 historische plekken met behoorlijk wat hoogtemeters. De naam bergdorp wordt daarmee alle eer gedaan. Wandelschoenen worden aangeraden.
Start: vanaf Hotel-restaurant Vijlerhof in Vijlen. Er is voldoende parkeergelegenheid.
Informatie: info@vijlerhof.nl of 043-3061710

 

 

Dinsdagochtend:

– Wegkruisjes: boeiende verhalen door een mooi stukje Limburg. Overal in Limburg zijn ze te vinden: wegkruisen. Deze natuurwandeling vertelt over de Limburgse cultuur, de diepere betekenis van de kruisen, de onbekende verhalen en de historische betekenis. Als geen ander weet onze gespecialiseerde gids, de heer Willems, op inspirerende wijze de diepere betekenis van wegkruisen te etaleren.

Praktisch: bij zeer slecht weer zal er een diavoorstelling zijn in Hotelappartementen Ons Epen. De heer Willems heeft duizenden foto’s verzameld en meerdere boeken geschreven.
Start: vanaf Hotelappartementen Ons Epen
Informatie: info@onsepen.nl of 043-4551268 (opgave graag vóór 10 uur)

Woensdag:

– Ontmoeting van natuur, sport en spiritualiteit. De weldaad ervaren in de combinatie van Oosterse vechtkunst Tai Chi Chuan in de tuin van Hotel Creusen. Met het zicht op de groene heuvels werken aan de fysieke en spirituele gezondheid: een belevenis.

De subtiele Tai Chi bewegingen dragen bij aan een gevoel van welbevinden en hebben een positief invloed op de gezondheid. De directe omgeving van de groene heuvels versterken het effect. Onder de bezielende leiding van Andy van der Poel maken gasten kennis met weldadige groenbeleving op een heel bijzondere wijze op een uniek plekje Limburg!

Start: Hotel Creusen, Wilhelminastraat 50 6285 AW Epen.
Informatie: info@hotelcreusen.nl of 043-4551215 (opgave graag vóór 10 uur)

 

 

Donderdagochtend:

– Kruidenwandeling: een ontdekkingstocht langs heilzame kruiden. Tijdens het lustrumjaar (85e verjaardag Hotel & Appartementen Ons Krijtland) kunnen gasten genieten van een bijzondere kruidenwandeling. Samen op speurtocht met Jeanette Wolters door het fraaie Heuvelland. Kennismaken met de heilzame effecten die de natuur biedt. Tips van onze grootouders die kruiden gebruikten voor allerlei kwaaltjes. Gedurende 45 minuten tijdens een ware ontdekkingstocht, genieten van al dat moois dat de natuur biedt in dit boeiende landschap met een bijzondere bodem.

Praktisch: wandelschoenen
Start: Hotel & Appartementen Ons Krijtland, Julianastraat 22, 6285 AJ Epen. (opgave graag vóór 10 uur)

Informatie: info@krijtland.nl of 043-455 1557

Comments are closed.