Vlieg non-stop van Dubai naar Auckland met Emirates

Emirates heeft haar eerste non-stop service tussen Dubai en Auckland gelanceerd, een van ’s werelds langste vluchten, waarmee 39 Europese bestemmingen en 38 bestemmingen in Afrika en het Midden-Oosten met slechts één overstap met Nieuw-Zeeland worden verbonden. Om deze mijlpaal te vieren werd de eerste vlucht uitgevoerd met een dubbeldekker A380 in plaats van een Boeing 777-200LR waarmee de vlucht normaal uitgevoerd gaat worden.
emirates-a380-water

“Dit is een belangrijke ontwikkeling voor onze klanten, voor Emirates en voor Nieuw-Zeeland. We verwachten een grote vraag naar de route dat een verdere impuls moet geven aan het inkomende toeristische verkeer naar Nieuw-Zeeland, wat nu uitkomt op meer dan drie miljoen per jaar. We verwachten dat de route ook populair zal zijn onder Nieuw-Zeelanders die op zoek zijn naar een snellere connectie met Europa en het Midden-Oosten”, aldus Gary Chapman, President Group Services &dnata, Emirates Group.

Snellere connectie

De nieuwe service van Emirates brengt Nieuw-Zeeland veel dichter bij bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten dan voorheen, met een gemiddelde vluchttijd van minder dan 16 uur van Dubai naar Nieuw-Zeeland en 17 uur en 15 minuten de andere richting op. Beide reistijden worden hiermee met bijna drie uur verminderd.

 

ZIE OOK: De 6 must-sees in Dubai

 

Meer vliegopties

Voornamelijk toeristen hebben nu meer opties. Zo kunnen ze naar Auckland reizen met een overstap in Australië met de drie dagelijkse A380 services, kunnen passagiers non-stop direct naar Auckland vliegen met een Boeing 777-200LR of naar het Zuidereiland vliegen met de dagelijkse Boeing 777-300ER Christchurch service.

 

 

Voordelen

Met de introductie van de nieuwe service zal Emirates dagelijks met meer dan 2000 beschikbare plaatsen naar en van Nieuw-Zeeland vliegen. Andere voordelen van de nieuwe service zijn het feit dat reizigers geen Australische overstap visa nodig hebben, de prettige vertrek- en aankomsttijden die zorgen voor een perfecte connectie met regionale maatschappij Jetstar voor binnenlandse vluchten en extra economische inkomsten voor Nieuw-Zeeland.

Boeing 777-200LR

De nieuwe non-stop route zal uitgevoerd worden met een Boeing 777-200LR die gebouwd is voor ultralange vluchten, met plaats voor 266 passagiers. Het vliegtuig is uitgerust met drie classes: acht First Class suites, 42 lie-flat Business Class stoelen en 216 comfortabele Economy Class stoelen. Tijdens de vluchten worden gastronomische maaltijden en goede wijnen geserveerd en er zijn meer dan 2.000 entertainmentkanalen beschikbaar via de grote individuele schermen. Daarbij kunnen passagiers gebruik maken van de gratis royale toegestane hoeveelheid bagage: 30kg voor Economy Class, 40kg voor Business Class en 50kg voor First Class.

Comments are closed.