Vaker vliegen tussen Amsterdam en Doha met Qatar Airways

Qatar Airways maakt bekend dat het met ingang van 27 maart 2016 de passagierscapaciteit opvoert voor zijn dagelijkse vluchten tussen Amsterdam en Doha. Hiervoor ruilt het de Boeing 787 Dreamliner in voor een Boeing 777-300ER. Het aantal zitplaatsen per vlucht stijgt daarmee van 254 naar 412, oftewel met 62 procent. Deze capaciteitsuitbreiding is een reactie op de sterk groeiende vraag naar zitplaatsen op dit vliegtraject.
qatar-airways-amsterdam-doha

Capaciteitsuitbreiding

Qatar Airways ging in juni 2015 van start met zijn vluchten van en naar Schiphol (Amsterdam). Dankzij de capaciteitsuitbreiding kunnen meer klanten een beroep doen op het netwerk van Qatar Airways, dat meer dan 150 wereldwijde bestemmingen omspant. Die zijn bereikbaar via Hamad International Airport (HIA) in Doha. Deze geavanceerde luchthaven biedt passagiers soepele verbindingen met bestemmingen in het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Voorbeelden zijn Kaapstad, Denpasar, Bangkok en binnenkort ook Sydney en Adelaide.

 

ZIE OOK: Rechtstreeks naar Iran vliegen met British Airways

 

De stoelen in de Boeing 777-300ER’s die worden gebruikt voor de vluchten tussen Amsterdam en Doha, hebben een 3-4-3-indeling voor de Economy Class en een 2-2-2-indeling voor de Business Class. De Economy Class biedt veel afstand tussen elke zitplaats, zodat reizigers volop ruimte hebben om achterover te leunen en relaxed van hun vlucht te genieten. Business Class-passagiers profiteren van bijna 200 centimeter beenruimte en een comfortabel, volledig uitklapbaar bed. Qatar Airways maakt sinds 2007 gebruik van Boeing 777’s. Het zet momenteel meer dan dertig vliegtuigen van dit type in.

 

 

Guy Ceunen, commercieel directeur voor de Benelux bij Qatar Airways: “Het doet ons een genoegen om dit heuglijke nieuws bekend te maken. Het is nog geen jaar geleden dat we deze route introduceerden, en nu al moeten we maatregelen treffen om te kunnen voorzien in de groeiende vraag van onze klanten. Ruimte en comfort zijn ons handelsmerk. Dat geldt uiteraard ook voor onze almaar populairdere vliegroute Amsterdam-Doha. Klanten kunnen tijdens onze langeafstandsvluchten genieten van comfort, gastvrijheid en cuisine van wereldformaat, en meer dan tweeduizend entertainmentopties. Passagiers die tussen Amsterdam en Doha vliegen, zullen op hetzelfde niveau van luxe worden onthaald als aan boord van de Boeing 777.”

Qatar Airways zal dagelijkse vluchten tussen Doha en Amsterdam verzorgen met een Boeing 777-300ER. Het vluchtschema met ingang van 27 maart 2016: QR274 vertrekt om 18:15 vanaf Amsterdam en landt om 01:20 in Doha en QR273 vertrekt om 07:00 vanaf Doha en landt om 12:35 in Amsterdam.

Comments are closed.