Beleef het eerste Inspiratiepunt in Domburg

Met een stap in de toekomst hebben Gedeputeerde Carla Schönknecht, wethouder René Molenaar en VVV-directeur Patrick Polie het nieuwe VVV-Inspiratiepunt in Domburg geopend. De VVV Domburg is de afgelopen weken omgetoverd van een VVV-winkel naar een eigentijds VVV-Inspiratiepunt. Een startpunt voor inspiratie en beleving van de omgeving.
opening-domburg-mensen

Van informatie naar inspiratie

De consument van vandaag de dag stelt hoge eisen aan hoe en waar hij op vakantie gaat. De gast heeft al heel veel gezien en gedaan, en wil op andere manieren geïnformeerd worden. De gast is daarbij continue op zoek naar nieuwe belevenissen. Dit heeft ook gevolgen voor de rol van de VVV. VVV Zeeland wil hier op aansluiten door de VVV niet te positioneren als een winkelconcept, maar als een startpunt voor inspiratie en beleving van de omgeving. Bij de inrichting via het nieuwe concept speelt het DNA van de plaats of regio een belangrijke rol. Zo is in Domburg in Zeeland gebruik gemaakt van hout van echte strandpalen. Maar bijvoorbeeld in een stad als Vlissingen zou het maritieme karakter van de stad een belangrijke rol spelen. Iedere Zeeuwse VVV krijgt daarmee een eigen lokale uitstraling, waarbij het VVV merk het verbindende element is.

 

ZIE OOK: Het Fietsknooppuntensysteem Zeeland is heropend

 

VVV-Inspiratiepunt Domburg

In het inspiratiepunt kom je verhalen tegen over Zeeland en Domburg in het bijzonder. Denk hierbij aan het verhaal van dr. Mezger die de Europese adel naar de stad Domburg bracht. Of Mondriaan en Toorop die zich voor hun schilderijen lieten inspireren door het Zeeuwse licht. Of verhalen over de bijzondere natuur in de omgeving, zoals de natuurgebieden Manteling of Oranjezon. Via interactieve toepassingen (koptelefoons, videoschermen, touchscreens etc.) krijg je op een leuke manier tips over de omgeving en inspiratie voor je verblijf in Zeeland. In de speciale Green Room kun je bovendien op een hele bijzondere manier op de foto.

 

 

Toeristisch informatiescherm

In het inspiratiepunt zijn verschillende interactieve schermen te vinden. Er is een informatiescherm achter het raam die vanaf buiten – ook buiten de openingstijden van het inspiratiepunt – bedienbaar is. Via dit scherm kunnen gasten zien waar er nog beschikbare accommodaties zijn, krijgen ze tips op basis van het actuele weer, of kan men op zoek naar restaurants in de omgeving etc.

Comments are closed.