Nederlandse kok ‘Beste Chef’ van Istanbul

De Nederlander Rudolf van Nunen is onlangs uitgeroepen tot ‘Beste Chef’ van Istanbul tijdens de 15e editie van de Time Out Istanbul Food & Drink Awards. De lezers van het magazine ‘Time Out Istanbul’, een populair uitgaansmagazine met alle ins en outs van de Turkse metropool, roemt Van Nunen om zijn unieke gerechten met natuurlijke, verse en lokale ingrediënten. Met de prijs bewijst hij voor de zoveelste keer zijn culinaire kwaliteiten als top-chef op internationaal niveau.

Rudolf van Nunen, de beste chef van Istanbul

Rudolf van Nunen, de beste chef van Istanbul

“De award is een grote beloning voor het team van ‘Rudolf’. We bedanken onze gasten dan ook voor hun waardering van ons werk en het feit dat zij op ons gestemd hebben.’’ aldus Van Nunen. In 2014 opent de van oorsprong geboren Brabander het nieuwe restaurant ‘Rudolf’ in de wijk Karaköy, een hippe wijk met veel cafés, restaurants, boetiekjes en galerieën. Van Nunen is dan zeker geen vreemde in de miljoenenstad; hij werkt al meer dan 20 jaar als chef-kok in Istanbul en heeft in die tijd een zeer goede staat van dienst opgebouwd.

 

ZIE OOK: 7 Redenenen waarom je een keer naar Istanbul moet

 

“Use glocal and think global”

Van Nunen wordt niet alleen door het publiek, maar ook door zijn collega chef-koks geroemd om zijn creativiteit, moderne technieken en zijn drive om te streven naar de hoogste haalbare kwaliteit. ‘Lokaal’ is hierbij het toverwoord. Van Nunen vertelt: “Volgens het woordenboek is gastronomie ‘de kunst van het koken’, voor mij is gastronomie ‘leven’. Sinds twee jaar maken we meer gebruik van lokale producten en focussen we ons meer op voedzame en seizoensgebonden menu’s. In ons restaurant maken wij gebruik van lokale producten waar we trots op mogen zijn. Producten die je niet terug vindt in andere landen.”

 

 

Comments are closed.