Grootste bloggersevent ooit tijdens Vakantiebeurs 2016

Het op de Vakantiebeurs gehouden bloggersevent was een groot succes. Met een opkomst van meer dan 300 Nederlandse en Belgische travel bloggers en journalisten alsmede meer dan 50 geïnteresseerde bestemmingen en reisorganisaties, kan door de organisatie tevreden worden teruggekeken op deze dag.
bloggersevent-vakantiebeurs-2016-21-selfie

“Your goldmine is here!”

Na de opening door dagvoorzitter Isabel Mosk was het woord aan keynote spreker Shane Dallas die de aanwezigen liet inzien hoe zij geld kunnen verdienen met hun online presence. Er werd driftig meegeschreven met de tips van de heer Shane en ook op Twitter werd veel gedeeld met de speciale hashtag #vb16. Na het verhaal in het Engels vervolgde mevrouw Monica Park van het Duits Verkeersbureau met hun inzet over de #JoinGermanTradition campagne.

Shane Dallas

Shane Dallas

"Laat klanten jouw content gebruiken voor hun eigen social kanaal" - Eelco Roos

Eelco Roos

“Laat klanten jouw content gebruiken voor hun eigen social kanaal,”

adviseerde succesvol fotograaf Eelco Roos, bekend op Instagram als Croyable. Hij deelde met het publiek hoe Instagram in te zetten is als marketingkanaal voor bestemmingen en bloggers.

Joost Geurtsen en Isabel Mosk

Joost Geurtsen en Isabel Mosk

“Find your content sweetspot en focus je daar op”

begon Joost Geurtsen na de korte pauze. Endemol Beyond kondigde het nieuwe reisconcept Wander aan dat op 1 februari online komt. Hét travel & lifestyle platform van Nederland waarin verschillende acteurs, YouTubers, zangers en presentatoren elke week mee op reis gaan. Zonder te weten waar ze heen gaan, met paspoort en paklijst, beginnen zij aan een onvergetelijk avontuur.

Foto wedstrijd met airberlin en Noord-Engeland

De bloggers konden vooraf meedoen met een fotowedstrijd waarbij Eelco Roos de winnende foto’s over Noord-Engeland en de USA selecteerde. Sponsoren Noord-Engeland en airberlin reikten de prijzen uit op het podium aan de gelukkige bloggers. Na de videoboodschap van blogger Mohsin over zijn 28.000 Facebook fans sloot Jeroen van Wieringen van de Liberation Route het event af met een geanimeerde paneldiscussie. Tot slot pitchen Vakantieboulevard, Matoke Tours en Den Haag marketing hun idee bij bloggers.

Bjorn Gianotten van airberlin met prijswinnaars @reistips en @Eighty7nl

Bjorn Gianotten van airberlin met prijswinnaars @Reistips en @Eighty7nl

Margot Eggink van Visit Britain en Eelco Roos met prijswinnaars @TravelsInOrbit, @map_of_joy en @Soetkees

Margot Eggink van Visit Britain en Eelco Roos met prijswinnaars @TravelsInOrbit, @map_of_joy, en @Soetkees

#VB16 trending op Twitter

Tijdens het event werden er meer dan 1500 tweets met #vb16 verzonden waardoor het event trending was op Twitter.

Medeorganisator Vakantiebeurs ziet een toekomst voor dit event om een nog breder publiek te bereiken en om bloggers en industrie te verbinden, vertelt de nieuwe brand manager Rianne Romijn. De Vakantiebeurs is nog open tot deze zondag 17 januari 2016 te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht.

Een volle Progress zaal

Een volle Progress zaal

Meer foto’s van het event zijn te downloaden op adfi.li/bloggersevent012016

 

ZIE OOK: Schiphol op de 46ste editie van de Vakantiebeurs

 

Comments are closed.