‘Hop-on, Hop-off’ om het Silvretta-gebergte

Met de Silvretta Skisafari wordt het skigebied rondom Galtür uitgebreid. Deze dagtour maakt het mogelijk dat wintersporters een rondje kunnen skiën om de Silvretta, een bergmassief in de Oostenrijkse deelstaten Tirol en Vorarlberg en het Zwitserse kanton Graubünden. Omdat het skigebied niet met liften is verbonden, krijgen zij onderweg hulp van pistenbully’s en minibussen.

Op skisafari in Galtür ©TVB Paznaun – Ischgl

Op skisafari in Galtür ©TVB Paznaun – Ischgl

De Silvretta Skisafari, van Galtür tot in Montafon en weer terug, start in het Silvapark in Galtür. Hier vertrekt iedere dag om 10:30 uur een pistebully (vooraf reserveren) die de gasten naar het Kops-stuwmeer brengt. Dit is het startpunt van een zeer gevarieerde bosafdaling via het Montafondal, naar Partenen. Vanaf hier gaat de tocht met de gondel van de Vermuntbahn omhoog.

 

ZIE OOK: Samoëns: wintersport in charmantste dorp Frankrijk

 

Bovenaan staat een minibus te wachten die de wintersporters via een tunneltraject naar de Bielerhöhe brengt, met het panoramische uitzicht op de hoogste toppen van de Silvretta en het Silvrettameer. Na een afdaling door het Vermuntdal brengt de pistebully (reserveren ook verplicht) de skiërs weer terug naar Galtür.

 

 

Met een geldige skipas (Silvrettapark of Silvretta) zijn de kosten voor volwassenen € 18,50 en voor kinderen € 10,50. Zonder geldige skipas zijn de kosten € 37,50 en € 22,00. Alle dagen mogelijk. Aanmelden kan via de skischool of TVB Galtür of bij de Zeinislift.

Comments are closed.