Top 5 bezienswaardigheden bij een rondreis Vietnam

Het is even vliegen maar dan heb je wel wat: in Vietnam is het vrijwel altijd lekker weer, is het eten heerlijk (en gezond), heb je stranden, rijstvelden, steden, cultuur en meer, en het kost ook nog eens niet veel. Maar waar moet je dan heen als je er eenmaal bent? Dit zijn de vijf populairste bezienswaardigheden in Vietnam
download

1. Hoofdstad Hanoi

Niet de grootste stad (dat is Ho Chi Minh City, a.k.a. Saigon), maar wel de hoofdstad van Vietnam: Hanoi. Deze stad in het noorden is vaak het beginpunt van een rondreis door Vietnam en misschien daarom wel dubbel wennen. Het is er authentiek: overal scooters, vlees en kruiden die worden verkocht op straat, oude vrouwtjes met rieten hoeden en roestige fietsen, en vooral: drukte. Maar het went en dan kan je zeker van Hanoi genieten.

2. Picture perfect Halong Bay

De oplettende James Bond-kijker annex Azië-fan weet: 007 maakte ooit een zenuwslopende bootachtervolging mee tussen de rotsformaties van Halong Bay. Niet te missen, die talloze rotsen in dat azuurblauwe water. Boek een tourtje in Hanoi voor een boottocht van meerdere dagen en je hebt gegarandeerd de tijd van je leven. Kajakken, zwemmen, eten, drinken en slapen op een boot, need to say more?

 

ZIE OOK: De hoogtepunten van Vietnam

 

3. Bergdorpje Sapa

Voor een klein bergdorpje toch aardig populair! Sapa ligt ten noorden van Hanoi, vlakbij de grens met China, en staat bekend om de prachtige wandeltochten die je vanaf hier kan maken. Neem een jasje mee, want het kan er door de hoogte toch best fris worden. Maar laat dat zeker geen reden zijn om de rice terraces en authentieke stammen over te slaan!

4. Bounty-eiland Phu Quoc

Vergeet Nha Trang, move over Mui Ne! Het mooiste strand van Vietnam vind je zonder twijfel op eiland Phu Quoc. Het makkelijkst te bereiken per vliegtuig of bus en boot vanaf Ho Chi Minh City, dus al leuk voor een paar dagen. Maar je kan hier ook prima een week vertoeven. Scootertje huren, rustige strandjes ontdekken, een boottochtje maken, of gewoon lekker decadent voor je resort van zon, zee en strand genieten.

5. Mekong Delta: handel op de rivier

Het Venetië van Vietnam: Mekong Delta is het beste te bekijken per bootje. En dat kun je dan ook zeker verwachten als je een tourtje door Mekong Delta boekt. Floating markets all over the place, zonder dat het te toeristisch wordt. Mekong Delta is immers een echt authentiek gedeelte van Vietnam, waar er volop gehandeld wordt en van de uitlopers van de rivier Mekong dankbaar gebruik wordt gemaakt.

Heb jij wel eens een rondreis in Vietnam gemaakt? Wat zijn jouw aanraders?

 

 

Comments are closed.