Samoëns speeltuin voor poederbazen en freeriders

Voor off-piste skiërs en boarders die sneeuwzekerheid zoeken, zijn de maanden februari en maart in het Franse Samoëns in le Grand Massif de beste keuze. In maart begint het laagseizoen, is het rustig op de pistes en liggen de prijzen lager, maar is het nog perfect skiën.

Samoëns. Foto: Christian Martelet

Samoëns. Foto: Christian Martelet


Ook in april is het ondanks de hogere zon een groot deel van de dag nog goed skiën. Ga je in deze maand, dan kom je terug met een ‘skibril kleurtje’ en profiteer je van voordelige lente-arrangementen. Het wintersportseizoen in Le Grand Massif loopt van 19 december 2015 – 17 april 2016. De dichtstbijzijnde luchthaven is Geneve.

UNESCO beschermd historische centrum

Vanuit Samoëns – met haar door UNESCO beschermde historische centrum dat door velen wordt gezien als het mooiste ski dorp van Frankrijk – brengt de 8-persoons telecabine wintersporters in een paar minuten naar 1.600 meter hoogte naar Plateau des Saix, waar vandaan verschillende liften de rest van het gebied Le Grand Massif ontsluiten. Dit gebied heeft 265 kilometer pistes, moderne liften, goede off-piste mogelijkheden voor poederbazen, een snowpark voor avonturiers en vele oefenweides voor beginners. Samoëns is tevens het enige wintersportdorp in Frankrijk met de status “Monument Historique”. Het authentieke centrum is autovrij, beschikt over een aantal gezellige restaurantjes en kroegen en biedt volop wellness faciliteiten om na een dag op de pistes de spieren weer los te laten maken. Samoëns is een dorp vol tradities met sfeervolle straten en pleinen, houten chalets en een rijke lokale gastronomie. De afstand vanaf Utrecht is 1.000 kilometer.

 

ZIE OOK: Samoëns: wintersport in charmantste dorp Frankrijk

 

In de lente kan men prima skiën in Samoëns en Le Grand Massif. Er ligt in deze maanden nog voldoende sneeuw, de dagen zijn zonnige en er zijn minder mensen op de pistes. Van 2 – 17 april 2016 bieden verschillende hotels ook speciale lente-arrangementen waaronder 7=5 nachten en kortingen op het huren van skimateriaal en activiteiten zoals bowlen, de bioscoop en massages. Skischool ZigZag biedt 5 dagen skiles voor de prijs van 3 van 4 februari – 17 april, een besparing van €60,- (kindertarief).

 

 

Het skigebied Le Grand Massif is door velen nog niet ontdekt en daarom nog redelijk voorbehouden aan de Fransen zelf die hier in hun vrije weekenden naartoe komen om ongestoord sporen te trekken. Met name in de maanden maart en april geniet men hier van ruimte op de pistes en korte rijen bij de liften. Een van de onbekende schatten van dit gebied is de Cascade, een route van 14 kilometer downhill zonder ook maar een lift of gebouw in zicht, ideaal voor (beginnende) wintersporters. Hier ben je een met de natuur, spot je met een beetje geluk wilde adelaars en gemzen en heb je een fabelachtig uitzicht op de Mont Blanc. Onderaan de trail wacht de bus die teruggaat naar Samoëns. Ook La Combe de Gers kom is een speeltuin voor avontuurlijke wintersporters. Freeriders kunnen hier de poederkom genieten van runs tot 750 meter.

Accommodaties

Geheel in de authentieke sfeer van Samoëns overnachten kan bij 3-sterren hotel Neige et Roc dat aan de voet van de berg is gelegen. Vanuit de traditionele kamers heeft men een schitterend uitzicht op het bergmassief. Neige et Roc beschikt over de classificatie ‘Maître Restauranteur’ en serveert traditionele gerechten.

Speciaal voor de lenteskiërs heeft dit hotel een arrangement van 26 maart – 10 april 2016: kinderen onder de 12 jaar krijgen gratis skiles en materiaalhuur en geldt er een korting van €50,- per kind op de overnachting.

 

 

Logis Hotel Gai Soleil ligt midden in het centrum van Samoëns waar vandaan gasten direct toegang hebben tot de skipistes. Inbegrepen bij het verblijf is toegang tot de hot tub, sauna, hammam en verwarmd (buiten)zwembad.

Bij Aparthotel CHG Résidences & Spas la Reine des Prés – gelegen op slechts 5 minuten van het centrum en 300 meter van de skilift – kan men een geluidsdicht en sfeervol appartement boeken met een compleet ingerichte keuken.

Comments are closed.