8x per dag en sneller dan de trein

Voor het eerst nationale intercitybussen in Nederland: Vanaf heden zijn er 180 dagelijkse verbindingen tussen 9 Nederlandse steden boekbaar, vanaf 3 december starten de bussen in het eerste nationale intercitybusnetwerk in Nederland ooit.

Flixbus

Flixbus

Snelle, directe verbinindingen, hoge frequenties tussen grote steden en de beste service brengen de groene intercitybussen nieuwe klantengroepen. FlixBus CEO: “De nieuwe verbindingen zijn alleen het begin.” Doel voor 2016 is de aansluiting van alle grote Nederlandse steden.

FlixBus vult gat in het mobiliteitsaanbod

Sinds heden zijn 180 nationale verbindingen vanaf €6 tussen voorlopig 9 steden verkrijgbaar. Vanaf 3 december kunnen Nederlanders tot 8x per dag tussen Groiningen, Enschede, Rotterdam, Den Bosch, Nijmegen, Eindhoven, Hengelo, Apeldoorn en Haren reizen. Meer nationale routes zijn in de planning. Daarmee is FlixBus de eerste intercitybuslijnen aanbieder met een nationale lijnverkeer ooit. Bettina Engert (FlixBus perswoordvoerster): “De nieuwe nationale lijnen zijn uitsluitend direct en zonder overstap. Reizigers zijn hier per FlixBus sneller dan met de trein en bijna zo snel als met de auto onderweg. Wij dichten hiermee een echte gat op het mobiliteitsmarkt.”

 

ZIE OOK: Vervoer in Barcelona

 

Meer flexibiliteit, korte reistijden en hoogste service voor nieuwe doelgroepen

Bettina Engert: “De nationale routes bieden ons nieuwe doelgroepen. Wij bieden de beste service aan boord, makkelijke en elektronische online boeking en meer flexibiliteit voor onze gebruikers. Dankzij korte reistijden en hoge frequenties is de FlixBus hier ook een echt alternatief voor binnenlandse zakelijke reizen.”

 

 

FlixBus richt zich op comfortabel reizen tegen de beste prijs (gratis Wi-Fi, stopcontacten, een gegarandeerde zitplaats in de geclimatiseerde reisbus, extra beenruimte, etc.). Kaartjes zijn makkelijk en gemiddeld voor een kwart van de prijs van een treinkaartje, via de FlixBus-App en via reisbureaus verkrijgbaar. Annuleringen en wijzingen van de rit zijn tot 15 minuten voor vertrek zonder extra kosten mogelijk. Boeking en actuele reisinformatie zijn ook via de gratis FlixBus-App (voor iOS, Android en Windowsphone, paperless check-in) beschikbaar. Bettina Engert: “Dit geeft de FlixBus reizigers nieuwe flexibiliteit.”

Nationaal intercitybusnetwerk – internationale aansluiting

André Schwämmlein (FlixBus oprichter/CEO): “De nieuwe nationale verbindingen zijn pas het begin. 2016 gaan wij het nationale netwerk uitbreiden en alle Nederlandse steden met meer dan 100.000 inwoners aansluiten.” De nationale verbindingen worden door “FlixBus B.V.”, de nieuw opgericht entiteit van de Europese mobiliteitsverlener, en in samenweriking met Nederlandse buspartners geëxploiteerd. Nu al zijn er 17 Nederlandse steden aan het internationale FlixBus-netwerk aangesloten.

Sinds de start 2013 in Duitsland heeft FlixBus zijn intercitybusnetwerk tot 45.000 dagelijkse verbindingen, 550 bestemmingen in momenteel 16 landen uitgebreid. André Schwämmlein: “De trend gaat richting nieuwe mobiliteitsconcepten. We staan dichtbij de klant en sluiten aan bij de populaire trend van ‘Shared mobility’. Na Duitsland, Frankrijk en Italië is Nederland onze vierde nationale markt. Ons doel? Wij willen de onbetwistbare No.01 in Europa zijn.”

Comments are closed.