Zuiderzeemuseum locatie voor training politiehonden

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vond op dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 oktober een training van de politie Noord-Holland Noord plaats. Bij het vallen van de avond werd gestart met het trainen van vijftien politiehonden door hun hondengeleiders. Het buitenmuseum is met zijn verschillende straten, huisjes en tuinen een unieke trainingslocatie. De vele verstopplekken zijn ideaal voor het laten speuren van de honden.

Een politiehond in het Zuiderzeemuseum

Een politiehond in het Zuiderzeemuseum

Daarbij kan er in de straten een realistische situatie nagebootst worden, waarbij geen bewoners gestoord of opgeschrikt worden. Het waren drie geslaagde trainingsavonden die door de beveiliging van het Zuiderzeemuseum werden begeleid.

 

ZIE OOK: Gezellige meivakantie in het Zuiderzeemuseum

 

De politiehonden worden door hondengeleiders getraind om scherp te blijven, onder andere met zogenaamde pakwerkers. In het buitenmuseum werden drie verschillende oefeningen uitgezet, waarmee getraind werd op het speuren naar inbrekers, speuren en omgaan met agressie.

 

 

Comments are closed.