Italië en Frankrijk meest populaire herfstbestemmingen

De zuidelijke landen Italië en Frankrijk zijn bij Nederlanders verreweg de meest geliefde bestemmingen om er in de herfstmaanden nog even tussenuit te gaan. Dat blijkt uit de vakantieboekingscijfers van vakantiehuizenportal Casamundo.nl, één van de grootste aanbieders van ons land. Vooral na-zomeren in Toscane is populair.

Een vakantiehuis in Toscane

Een vakantiehuis in Toscane

Vakantievierders in eigen land, kiezen in het najaar het meest voor Zeeland, op de voet gevolgd door Limburg. Ook vorig jaar waren beide provincies nummer 1 en 2, maar in 2015 rukt Limburg op, signaleert Casamundo.nl. De derde plaats is voor Noord-Brabant.

‘Noord’ en ‘Midden’ kiest Duitsland

In de komende herfstvakantie verblijven veel mensen in de directe buurlanden. Zo is Duitsland in de eerste herfstvakantieweek, wanneer de regio’s Noord en Midden vrij zijn, het meest geboekt. In de tweede week, regio Zuid, staat België op de eerste plaats gevolgd door Italië en Duitsland.

 

ZIE OOK: CASAMUNDO nummer één in Duitse consumententest

 

Liever vakantiehuis dan appartement

Een opvallende trend is dat de meeste vakantiegangers liever in een vakantiehuis verblijven dan in een vakantie-appartement. Zo constateert Casamundo.nl een sterke groei in het aantal boekingen in het huizensegment, terwijl reserveringen voor appartementen juist teruglopen. “Reizigers lijken in een vakantiehuis een sterker gevoel van vrijheid te ervaren. Dit komt de totale vakantiebeleving ten goede”, verklaart CEO Thorsten Kerwin van Casamundo de verschuiving.

 

 

De top 5 van de meest populaire herfstbestemmingen (landen) van Casamundo.nl in 2015 is:

1. Italië

2. Frankrijk

3. Duitsland

4. Spanje

5. Nederland

Comments are closed.