Bruisend, hip en multicultureel: Hello Toronto

Toronto is de grootste stad van Canada en dankzij de multiculturele inwoners, het bruisende nachtleven, de vele musea en de prachtige omliggende natuur wordt het ook wel gezien als het culturele hart van Canada.

cn-tower-toronto

De stad die bekend staat als een van de meest leefbare steden ter wereld is tegenwoordig met de dagelijkse non-stop verbinding vanuit Amsterdam de perfecte bestemming voor een unieke citytrip. Sta op de top van de indrukwekkend hoge CN Tower met glazen bodem, bezoek de wereldberoemde Niagara Falls of breng je dag door in het enorme Royal Ontario Museum.

Een culturele mix

Toronto is een van de meest multiculturele steden ter wereld, ruim 40% van de bevolking heeft een buitenlandse afkomst, en dit maakt de stad ontzettend divers. Je vindt alle smaken van de wereld terug in wijken als China Town, Little Italy, Little Spain en Little Jamaica. De vele restaurants en wereldkeukens maken van Toronto een waar culinair paradijs. Voor een echte Mexicaanse maaltijd ga je naar Los Colibris. Meer in voor authentieke Spaanse pincho’s? Bezoek dan het nieuwe restaurant Bar Raval. Voor goede, verse sushi ga je naar Yasu en vegetariërs kunnen hun hart ophalen bij het nieuwe Midden-Oosterse restaurant Fat Pasha. Toch liever gewoon een echte Canadese maaltijd? Boralia bereidt bijzondere culinaire gerechten en bij het nostalgische café Skyline kun je terecht voor de beste burgers in town.

 

ZIE OOK: Air Transat hervat vluchten naar Canada

 

Door de Canadezen wordt Toronto gezien als de beste uitgaansstad van het hele land. Van enorme clubs en discotheken in het bruisende centrum tot gezellige bars en kroegen in de culturele wijken, in Toronto gaat het feesten door tot in de vroege uurtjes. Voor mensen die van Jazz muziek houden is Poetry Jazz Café een must visit. De intieme en gezellige bar met life muziek laat vooral nieuwe talenten zien op het gebied van Jazz. Zin om te dansen in een echte salsa bar? Ga dan naar de levendige Lula Lounge. Tijdens de zomermaanden is The Drake Hotel de place to be, met een van de meest trendy rooftop bars van de hele stad. De hipste pubs met het beste lokale bier zijn The Queen and Beaver, Bar Volo and The Local. En voor een avondje echt losgaan ga je naar club Lost & Found, in de kelder van een oud gebouw in King West.

 

 

Toronto biedt bezoekers ook de rust en ruimte om bij te komen van alle indrukken. Je kunt na een vermoeiende dag sightseeing en shoppen volledig tot rust komen in de natuur en aan het water, zowel in als buiten de stad. Natuurlijk liggen de Niagara Falls, die je écht gezien moet hebben, op korte afstand van de stad. Maar er is meer! Hou bijvoorbeeld een picknick in het nieuwe Corktown Common park aan het water, ga kanoën op het Ontario Meer, pak de ferry naar een van de eilanden of ga mountainbiken in Don Valley.

Comments are closed.