Een investering van 15 miljoen euro versterkt de positie van Le Boat als marktleider

Le Boat, Europa’s nummer één aanbieder van vaarvakanties en onderdeel van TUI Group, heeft zojuist een overeenkomst van vijftien miljoen euro getekend met de in Polen gevestigde, luxe botenbouwer, Delphia Yachts. De twee bedrijven willen de kanaalvaartindustrie opschudden met een nieuwe klasse plezierboten, die voor het eerst te zien is op de Europese waterwegen.

Een boot van Delphia Yachts

Een boot van Delphia Yachts

De innovatieve plezierboten van Delphia Yachts zijn exclusief voor Le Boat ontworpen en zullen, elk met een grote en een kleine hut, perfect zijn voor koppels en kleine gezinnen. Het zeer ruime en zorgvuldig ontworpen interieur, de stuurpositie en het riante zonnedek maken deze boten ongeëvenaard. Ze zorgen voor een uniek aanbod binnen de snel groeiende markt van vaarvakanties.

 

ZIE OOK: Cruise langs Noorse fjorden, de Shetland-eilanden en IJsland

 

“Er is altijd een grote vraag naar vaarvakanties op binnenwateren”, legt de directeur van Le Boat, Cheryl Brown, uit:

Wij opereren in een uiterst competitieve markt, waarin innovatie en investeringen de sleutel naar succes zijn. Le Boat is de enige aanbieder van vaarvakanties die continu in zijn vloot investeert, om te kunnen voldoen aan de steeds toenemende verwachtingen van de klant. Wij hebben naar onze klanten geluisterd, die graag een hoogwaardige boot met zonnedek willen voor koppels. Dus zijn we aan de slag gegaan en hebben er een voor deze doelgroep ontworpen.

De eerste serie van zestien boten wordt in 2016 aan de vloot van Le Boat toegevoegd. Deze zijn in de populairste vaargebieden beschikbaar, waaronder Canal du Midi en Bourgondië in Frankrijk, maar ook op rivier de Theems in Engeland. Het nieuwe model biedt Le Boat tevens voor verkoop aan via zijn eigendomsprogramma.

 

 

Brown voegt eraan toe: “Wij hebben gekozen voor een samenwerking met het familiebedrijf Delphia Yachts, omdat zij in de jachtbouw bekend staat om innovatieve ontwerpen en eersteklaskwaliteit. Wij kunnen niet wachten om hun nieuwe fenomenale ontwerp op de waterwegen te introduceren – het wordt een echte ‘eyecatcher’!”

De directeur van Delphia, Piotr Kot zegt: “Wij zijn er trots op dat Le Boat ons heeft gekozen om mee samen te werken. Voor ons is dit extra bewijs dat Delphia met zijn flexibiliteit, technische innovatie en organisatiestructuur, grote doelen kan bereiken. Wij zijn ervan overtuigd dat ons nieuw ontworpen en speciaal gebouwde model een zeer elegante wordt, vol met slimme functies die de klanten van Le Boat geweldig zullen vinden.”

Le Boat opereert vanuit 39 bases in negen Europese landen, met verkoopkantoren in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Amerika, en Zuid-Afrika. De lancering van de nieuwe boten vindt dit voorjaar in Canal du Midi plaats.

Comments are closed.