Zwemmen met roze dolfijnen in de Peruaanse Amazone

Fantastische flora en fauna met intens groene kleuren, honderden tropische vogelsoorten, slingerende aapjes en indrukwekkende kaaimannen en piranha’s; natuurliefhebbers kijken hun ogen uit in het regenwoud in Peru. Maar zelfs voor de meest ervaren reiziger is de zeldzame roze rivierdolfijn toch wel het ultieme hoogtepunt. In Peru kun je er zelfs mee zwemmen! Afstrepen dus, die bucketlist!

Een roze dolfijn in de Amazone

Een roze dolfijn in de Amazone

Zeldzame Bufeo’s

De beroemde dolfijnen in de Amazonerivier worden lokaal ‘Bufeo’ genoemd. Deze zoetwaterzoogdieren van ruim twee meter lang zijn zo beroemd vanwege de unieke kleur: verschillende tinten roze en grijs. Er is geen duidelijke reden waarom de dieren verschillende kleuren hebben, maar wetenschappers denken dat de roze kleur wordt veroorzaakt door de delicate dolfijnenhuid waardoor de bloedvaten zichtbaar zijn. Veranderingen in watertemperatuur en leeftijd van het dier zorgen voor het bijzondere kleurverschil. Het prachtige, zeldzame dier komt voor in de Zuid Amerikaanse rivieren en de beste plaats om te spotten is in het National Reserve van Pacaya Samiria, in het noorden van Peru.

 

ZIE OOK: Peru: voor elke adrenaline wens wat wils

 

Een unieke ervaring

Verschillende reisorganisaties hier bieden cruises aan op de Amazonerivieren met de optie om met deze bijzondere dolfijnen te zwemmen. Ook bij verblijf in een lodge bij Pacay Samiria is deze optie mogelijk: hier maak je een excursie om piranha’s te vangen en met de roze dolfijnen te zwemmen. De kans dat je de dieren tegenkomt is groot: ze komen in bijna alle rivieren van het Amazonegebied voor, ondanks dat het een bedreigde diersoort is. Lokale gidsen weten de beste spots voor een veilige zwemervaring tussen de vriendelijke en intelligente dieren te vinden: een prachtige en onvergetelijke ervaring is gegarandeerd.

 

 

Over PROMPERU

PROMPERU houdt zich bezig met de promotie van export uit en toerisme van en naar Peru. De republiek aan de westkust van Zuid-Amerika heeft bezoekers veel te bieden. Zo staat de rijke historie garant voor indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het landschap is divers, van regenwoud tot woestijn en van mangrovebossen tot het Andes gebergte. Ook wie van lekker eten houdt kan in Peru zijn hart ophalen, de lokale keuken wordt gekenmerkt door duurzame teelt en intense smaken. Om welke reden je ook naar Peru reist, het land van Pacha Mama steelt zeker je hart.

Comments are closed.