De leukste gratis evenementen in Praag in juni

Ben je in juni in Praag? Bezoek de leukste evenementen in deze stad en ze zijn allemaal gratis!
Geniet van de fashion markt of breng een bezoek aan een museum tijdens de museumnacht! Lees hier welke uitjes het leukst zijn!

Praguemarket

Concerten, markten, shows…de keuze uit evenementen is altijd groot in Tsjechië. Maar als je in juni in Praag bent, kun je helemaal je hart ophalen aan deze leuke gratis evenementen!

1. Praguemarket

Deze markt maakt onderdeel uit van het project Containhall: een cultureel centrum gemaakt voor het zomerseizoen. Elk jaar wordt er in een interessante wijk van Praag een grote container geplaatst waarin een exhibitie ruimte is voor verschillende evenementen. Boven op het dak staat een bar waar je verse drankjes en snacks kunt halen. Aanstaande maandag kun je hier op de leuke Praguemarket streetfood proeven en unieke vintage kleding- en meubelstukken of lokale handproducten kopen. Voor meer informatie:
www.praguemarket.cz

UnitedIslandsPrague_FotoUnitedislands.cz

2. Museumnacht in Praag

Op 13 juni vanaf 19:00 uur kun je naar de museumnacht in Praag. Beleef een fantastische avond met gratis toegang tot vele musea. In de musea kun je verschillende culturele programma’s bijwonen. Voor meer informatie: www.prazskamuzejninoc.cz

Prague Museum Night

 

ZIE OOK: Leukste Tsjechische zomerfestivals in 2015!

 

3. Open Air Concert 2015

De Tsjechische Philharmonie sluit het lenteseizoen met een gratis openluchtconcert af. Op woensdag 17 juni kun je op Hradčanské náměstí naar de prachtige muziek van Smetana, Rachmaninov en Gershwin komen luisteren. voor meer informatie: http://on.fb.me/1KGgGlQ

4. Praag houdt van muziek

tussen 18-20 juni is er het fantastische muziek project dat 5 Praagse locaties met elkaar verbindt. Je zult muziek horen van rond de 150 verschillende bandjes en zangers. Op elk podium worden specifieke muziekgenres gespeeld:

    Kampa eiland: wereldmuziek en alternatieve muziek
  • Eiland Strelecky ostrov- jazz
  • Eiland Detsky ostrov- urban muziek, hip hop, electro
  • Tuin Kinskeho zahrada en Smichov- de hoofdstages met de beroemdste bandjes en zangers

Voor meer informatie: http://unitedislands.cz/en

5. Pod Vítkovem

Op 20 juni vindt er een gezellig festival plaatst dat een rijk cultureel programma heeft. Bezoek de verschillende hofjes in de Praagse wijk Žižkov en ontdek het festival. Voor meer informatie: http://on.fb.me/1HMtrse

 

 

6. Prague Fashion Market

Op 27-28 juni in Smíchovská náplavka. Tijdens dit weekend heb je kans om een uniek, prachtig kledingstuk of sieraad te kopen van de Tsjechische en Slowaakse getalenteerde designers. Dit jaar zal ook Local Food Market een onderdeel uitmaken van dit festival. Proef lokale producten en ontdek alle fashion. Voor meer informatie: www.novetrhy.cz/trhy/prague-fashion-market
Prague Fashion Market

7. Evenement in bar ERA

Op 27 juni kun je in de hippe koffiebar ERA voor de 8e keer de Bazar Bar meemaken. Jij kunt aan de bar een lekker kopje koffie en gebakje halen en genieten van alle standjes met kledingstukken, sieraden, schoenen en tassen. Je treft hier zowel nieuwe als tweedehands unieke fashionstukken aan, die je tegen een zeer gunstige prijs kunt kopen. Daarnaast is er een heel interessant cultureel programma voorbereidt.Voor meer informatie: https://prostor.erasvet.cz/akce/letni-bazar-bar#kalendar

Comments are closed.