Nederlandse consument wil strand en stedentripvakantie ineen

Online vakantiehuizenportal Casamundo ziet een toenemende vraag naar stedentripbestemmingen aan zee. Nederlandse vakantiegangers zoeken hiermee naar het beste van twee werelden. Zij willen culturele activiteiten ondernemen en de belangrijkste bezienswaardigheden van de Europese stedentripbestemmingen bezoeken, maar hebben ook behoefte aan de nodige ontspanning in de zon. De meest populaire en opkomende bestemmingen onder CASAMUNDO klanten die een city trip met een strandvakantie willen combineren zijn:

1. Nice

Deze mondaine badplaats aan de Franse Rivièra biedt een combinatie van zon, zee, cultuur en een bruisend nachtleven. Met de ligging aan een schitterende baai en de fameuze Promenade Anglais, is het na een cultureel dagje prima uitrusten.

Foto: Interhome

Foto: Interhome

 

ZIE OOK: Nice: stedentrip aan de Côte d’Azur

 

2. Istanbul

Istanbul is hot en happening! Dit is de enige stad ter wereld met een ligging in zowel Europa als Azië. De Bosporus zeestraat biedt verkoeling op warme dagen. Maar je kunt ook een dagtrip naar de Prinseneilanden maken om te zonnebaden. Met de veerboten die continu heen en weer varen, ben je er zo.

Foto: Interhome

Foto: Interhome

 

 

3. Lissabon

Lissabon is dankzij het heerlijke klimaat een stad die je heel het jaar door kunt bezoeken. Omdat deze stad vroeger een belangrijke uitvalsbasis voor ontdekkingsreizigers was, heeft het een rijke geschiedenis. De stad op zeven heuvels telt talloze smalle straatjes met uitstekende visrestaurants en ligt aan de noordoever van de Taag, die vlakbij de stad uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Foto: Belvilla

Foto: Belvilla

4. Barcelona

In deze Spaanse stad kom je ogen tekort. Struinen over de Ramblas met de vele levende standbeelden, de indrukwekkende bouwwerken van Gaudí bekijken en heerlijke tapas eten. Wie na al deze inspanning toe is aan ontspanning, strijkt neer op het strand of op de boulevard van Barceloneta.

Foto: Interhome

Foto: Interhome

5. Dubrovnik

Deze havenstad in Kroatië biedt een ideale combinatie van stad en strand. Ontdek het historische centrum van de stad met marmeren straten, prachtige fonteinen en gevels uit de Renaissance. Waarom Dubrovnik op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, behoeft geen uitleg. Ontspannen kan op vele stranden aan de kristalheldere zee of tijdens een dagtrip naar een van de vele eilanden.

Foto: Interhome

Foto: Interhome

Comments are closed.