Nederland stijgt plek in top 10 internationale congresbestemmingen

Nederland is een plek gestegen op de jaarlijkse ranglijst van The International Congress and Convention Association (ICCA) en staat in 2014 met 307 congressen op de negende plaats. In 2013 bekleedde Nederland de tiende plek met 302 internationale congressen.

Dutch Design - Mr. Holland

Mr. Holland

Binnen Europa stabiel op 6e plek

“We zijn een plekje gestegen en Nederland staat mooi op een negende plek in de wereldwijde top. Voor NBTC is de positie binnen Europa wellicht nog belangrijker en wij zijn blij dat we daar onze zesde positie hebben weten te behouden. Dat toont aan dat onze jarenlange inzet op de internationale congresmarkt werkt”, aldus Eric Bakermans, Manager Meetings, Conventions & Events van NBTC Holland Marketing.

 

ZIE OOK: Nederland, vakantie- en congresland

 

Infrastructuur en bereikbaarheid

Bakermans vervolgt: “Deze lijstjes zijn zeker belangrijk, maar ze geven geen volledig beeld. ICCA neemt namelijk in haar statistieken alleen congressen van associaties op en hanteert een aantal criteria zoals een minimum van 50 participanten, het congres moet worden georganiseerd op reguliere basis (dus éénmalige bijeenkomsten worden niet meegeteld) en het moet rouleren tussen tenminste drie landen. De lijstjes zijn een mooie graadmeter van hoe het ervoor staat in de wereld van congressen. Ze zijn echter niet bepalend of een congres naar Nederland komt of niet. Daarvoor dient het onderwerp te passen bij de bestemming én moeten onder andere de hygiënefactoren zoals infrastructuur en bereikbaarheid meer dan in orde zijn.”

 

 

In 2014 bezochten ruim 270.000 internationale congresgangers ons land en dat is goed voor een economische waarde van bijna 340 miljoen euro.
ranking-icca

Comments are closed.