Ruim 4000 bezoekers bij open dag tunnelbak N261 bij Waalwijk

’s-Hertogenbosch, 26 april 2015 – Ruim 4.000 bezoekers maakten gisteren gebruik van de enige mogelijkheid om nog door de nieuwe onderdoorgang van de N261 bij de Prof. Kamerlingh Onnesweg (PKO-weg) in Waalwijk te lopen. Vanaf de vroege ochtend van 1 juni rijdt het verkeer door deze nieuwe onderdoorgang en wordt opnieuw een onderdeel van de grote verbouwing van de N261 tussen Waalwijk en Tilburg opgeleverd.
Tunnelbak in Waalwijk

Gedeputeerde Ruud van Heugten en wethouder Jan van Groos van gemeente Waalwijkgaven het startschot voor de open dag. Gedeputeerde Van Heugten prees aannemerscombinatie N261NonStop over de snelheid waarmee deze nieuwe tunnelbak werd gebouwd: “Een jaar en twee weken geleden moest de eerste damwand nog geslagen worden. Nu is de tunnelbak klaar voor verkeer! Een knap staaltje werk.” Wethouder Jan van Groos was tevreden dat de werkzaamheden aan de onderdoorgang niet zorgde voor een verkeerschaos voor Waalwijk, mede door een goede samenwerking met partijen. Theo Winter, directeur van bouwer BAM somde op wat nodig was voor dit werk: “20.000 kuub beton, 275.000 ton asfalt, 10.000 vrachtwagenbewegingen om al dat asfalt naar de plaats van bestemming te brengen, 250 medewerkers tegelijk op de bouwplaats aan het werk die samen 300.000 koppen koffie dronken.”

 

 

Tunnelbak in Waalwijk

Extra pendelbussen

Vooral belangstellenden uit Waalwijk en Sprang-Capelle kwamen een kijkje nemen in de tunnelbak en kregen tekst en uitleg van de aanwezige medewerkers van de bouwer en de provincie Noord-Brabant. Onder andere over de opvallende kunstwerken in de tunnelbak: de 21 meter lange naald die vanuit de tunnelbak door de rotonde bij Waalwijk steekt en van heinde en verre zichtbaar is en de wolken van roestvrij staal op de zijwanden van de onderdoorgang. Omgevingsmanager Jorien Batterink van bouwcombinatie N261NonStop: “Deze belangstelling overtrof onze verwachtingen. De toestroom was rond het middaguur zo groot dat we twee extra pendelbussen hebben ingezet om een te lange wachttijd te voorkomen. We hopen dat iedereen een goed beeld van het project heeft gekregen.”

 

ZIE OOK: VVV Noordoost-Brabant

 

Tunnelbak in Waalwijk

Augustus open

De open dag was de laatste mogelijkheid voor belangstellenden om de tunnelbak op deze manier te bekijken. Vanaf de vroege ochtend van 1 mei rijdt het verkeer door deze nieuwe tunnel en een maand later kan de nieuwe rotonde bij de PKO-weg in gebruik genomen worden. In augustus kan naar verwachting de hele nieuwe N261 tussen Waalwijk en Tilburg voor het verkeer worden opengesteld. De N261 tussen Waalwijk en Tilburg is dan in zijn geheel omgebouwd tot een weg met ongelijkvloerse kruisingen, zonder verkeerslichten en met twee maal twee rijstroken over de hele lengte van de weg.

Comments are closed.