Qatar Airways verbreedt vluchtaanbod naar Afrika en Azië

Vanaf 1 juli 2015 biedt Qatar Airways vluchten aan naar Zanzibar, de derde bestemming in Tanzania na Dar es Salaam en Kilimanjaro. Daarnaast verhoogt Qatar Airways het aantal vluchten naar Jakarta en Denpasar (Bali) vanaf 5 juli en 16 juli 2015. Dit om aan de toenemende vraag naar vluchten op deze populaire routes te kunnen voldoen.

qatarairways luchtvaartmaatschappij vluchten

Zanzibar

De nieuwe vluchtroute naar Zanzibar zal vijf keer per week in gebruik worden genomen en gaat via Kilimanjaro. De huidige vluchten naar Kilimanjaro, die op dit moment via Dar es Salaam gaan, zullen vanaf juli rechstreeks vliegen via Doha naar Kilimanjaro. Terugvluchten vertrekken van Kilimanjaro via Zanzibar naar Doha. De nieuwe bestemming Zanzibar en de lancering van directe vluchten naar Kilimanjaro vergroten het aantal opties voor passagiers, die nu naar meer dan 140 bestemmingen van Qatar Airways kunnen vliegen. Passagiers uit het Midden-Oosten, Pacifisch-Azië en Europa hebben ook baat bij deze verbindingen met Tanzaniaanse steden via het vliegveld ‘Hamad International Airport’ in Doha. Het aantal bestemmingen in het Afrikaanse netwerk komt nu op een totaal van twintig steden. De nieuwe bestemming heeft enorm veel te bieden als vakantiebestemming dankzij de witte zandstranden, de weelderige natuur, een rijke cultuur en een lange geschiedenis.

 

ZIE OOK: Week Dubai met kinderen

 

Jakarta

Het aantal wekelijkse vluchten naar de Indonesische hoofdstad loopt op tot 21; drie per dag. Vanaf 16 juli 2015 zal er twee keer per dag een vliegtuig vertrekken naar de populaire bestemming Denpasar, wat neerkomt op een totaal van 14 vluchten per week. Deze verhoogde frequentie tussen Jakarta en Doha biedt een betere verbinding tussen de populaire routes in Europa en Amerika, zowel voor zakelijke als particuliere reizigers.

qatar airways vluchten zuid afrika azië

Versterkte aanwezigheid

Mr. Akbar Al Baker, bestuursvoorzitter van de Qatar Airways Group:

“Deze nieuwe diensten zijn in lijn met ons doel om verschillende steden via onze hub in Doha te verbinden. Ook bieden we hiermee onze passagiers een uitgebreidere reeks aan van bestemmingen. Het versterkt onze aanwezigheid als één van de grootste vliegmaatschappijen naar het Afrikaanse continent, uiteraard met behoud van onze vijfsterren-service richting de passagiers toe.”

Qatar Airways is een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. In 18 jaar groeide de organisatie naar een totaal van 150 vliegtuigen en 146 belangrijkste zakelijke- en particuliere bestemmingen door Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Pacifisch-Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

Over Qatar Airways

Qatar Airways vierde in oktober 2014 zijn eerste verjaardag als lid van de oneworld-alliantie en is hiermee de eerste vervoerder van het Golfgebied die zich aansloot bij deze wereldwijde luchtvaartalliantie. Klanten profiteren van bijna 1.000 vliegvelden in meer dan 150 landen, met dagelijks 14.250 vluchten.

 

 

Het prijswinnende oneworld alliantie werd bekroond met ‘World’s Best Airline Alliance 2014’ door Skytrax voor het tweede jaar op rij. Tijdens de Farnborough Air Show plaatste de luchtvaartmaatschappij een bestelling van honderd Boeing 777X-vliegtuigen, waarmee het aantal bestellingen van Qatar Airways op meer dan 340 vliegtuigen komt, met een totale waarde van zeventig miljard Amerikaanse dollar.

Comments are closed.