Ontdek de lente in Noorwegen

In heel veel opzichten lijkt het klimaat van Noorwegen op het Nederlandse klimaat. Veel mensen hebben het idee dat het in Noorwegen erg koud is maar het tegendeel is waar. Natuurlijk zijn de winters in Noord-Noorwegen een stuk kouder dan in Nederland maar Noorwegen is erg uitgestrekt. Als u het land zou omklappen in het zuidelijkste puntje, komt u in de laars van Italië terecht. Dit betekent dat het weer in het zuiden heel anders is dan in het noorden. Het zuiden van Noorwegen heeft zomers een gematigd klimaat.

norge-reiser-noorwegen-bloesemreis-fjord-bloesem

norge-reiser-noorwegen-bloesemreis-fjord

Eén van de mooiste seizoenen

De lente is één van de mooiste seizoenen van Noorwegen. Overal zijn bloeiende bloemen en de watervallen zijn immens groot vanwege de smeltende sneeuw. De lente is ook de periode met de grootste temperatuurverschillen tussen zuid en noord en tussen dag en nacht. Het weer kan wisselvallig zijn, soms nog een beetje sneeuw afgewisseld met heerlijk terrasweer. Dit is een periode dat het in Noorwegen nog relatief rustig is met toeristen.

 

ZIE OOK: Laat je inspireren voor een Scandinavië vakantie

 

Dit is dé periode om op vakantie te gaan naar Noorwegen. Waarom? Noorwegen ontwaakt uit de winterslaap. De laatste sneeuw van de winter smelt en de pasgeboren dieren laten zich voorzichtig zien. Alles staat vol in bloei in het ruige Noorse landschap!
norge-reiser-noorwegen-bloesem-bomen

norge-reiser-noorwegen-bloesem

 

 

norge-reiser-noorwegen-bloesemreis-huis

Enthousiast geworden?

Op 12 mei 2015 vertrekt er een reis naar Noorwegen om de lente met eigen ogen te aanschouwen. U vliegt op Bergen en daar staat een kleine bus (tot 22 personen) voor u klaar om in 10 dagen door Noorwegen te rijden. Een paar highlights van deze reis zijn uitbundige fruitbloesem rond de Hardangerfjord. We rijden de Trollstigen route en bezoeken de staafkerk van Urnes en nog veel meer. Een reis vol hoogtepunten in Fjord Noorwegen. U verblijft in kleinschalige hotels op basis van halfpension.

norge-reiser-noorwegen-bloesemreis-natuur

norge-reiser-noorwegen-bloesemreis

Comments are closed.