Fusie Kasteel Keukenhof met bloemententoonstelling

Kasteel Keukenhof en bloemententoonstelling Keukenhof hebben besloten hun organisaties per 1 januari 2016 te fuseren tot een nieuwe organisatie. Al op korte termijn worden de plannen concreet gemaakt.
keukenhof

Krachten bundelen

Met deze fusie wordt de toekomst van een belangrijk stuk cultureel erfgoed in de Bollenstreek van Nederland gegarandeerd. De organisaties gaan samen verder en bundelen hun krachten om zo Landgoed Keukenhof verder te ontwikkelen. De bestaande plannen van de twee organisaties worden voortgezet. De culturele functie van het landgoed blijft behouden; de plannen op gebied van duurzaamheid worden verder uitgewerkt. De bloemententoonstelling blijft investeren, onder andere in het nieuwe entreegebouw.

 

ZIE OOK: Keukenhof mooi in bloei

 

Leiding

Er wordt een nieuw bestuur met nieuwe mensen gevormd dat leiding gaat geven aan de fusieorganisatie. Daarbij wordt bestaande kennis en ervaring geborgd. Het nieuwe bestuur zal invulling geven aan de lange termijnstrategie. In de oude situatie was er sprake van twee verschillende stichtingen, waarbij de bloemententoonstelling huurde van het Landgoed.

 

 

Comments are closed.