Europese kampioenschappen atletiek op het veelzijdige Kreta

Kreta is met het Ministerie van Toerisme tot een overeenstemming gekomen voor de verdere ontwikkeling van het toerisme op het eiland. De belangrijkste prioriteit is het upgraden van het toerisme in Griekenland. Er zal worden geïnvesteerd in toeristische thema’s als: congres, religie, medici, duiken, cruises en natuurlijk het toerisme voor sport.

SONY DSC

Pankritio-stadion

In samenwerking met de Griekse atletiekvereniging van Sportclubs (Segas) neemt Kreta de organisatie van het Europees Kampioenschappen atletiek op zich. Dit EK zal in juni 2015 plaatsvinden in het Pankritio-stadion in de hoofdstad van Kreta, Heraklion.

 

ZIE OOK: Kreta heeft alles!

 

Promoveren naar de Super Liga

De atletiekwedstrijden in de eerste categorie van het Europese Kampioenschappen atletiek voor nationale teams zijn gericht op het promoveren naar de Super Liga. De volgende landen nemen deel aan de wedstrijd: Griekenland, Nederland, Tsjechië, Turkije, Roemenië, Estland, Ierland, Portugal, België, Litouwen, Zwitserland en Letland. Samen met de Griekse Atletiek Federatie heeft het regionaal kantoor van Kreta een bijdrage geleverd, om een volledig aanvraagdossier vast te stellen, volgens de richtlijnen van de Europese federatie. Dit is een belangrijk sportief evenement en de Griekse Atletiek Federatie en het regionaal kantoor van Kreta streven naar een goede organisatie. Kreta is dan ook gastheer van dit internationale sportevenement. Voor meer informatie in het Engels kunt u contact opnemen met: voutsala@crete.gov.gr

SONY DSC

Sitia een verborgen plek op het paradijs

De bezoekers van het Griekse Kreta noemen het eiland ook wel: een paradijs op aarde. Kreta is ongetwijfeld een van de mooiste eilanden van de wereld. Een magische plek vol beloftes, verleidingen en verborgen geheimen. Sitia is een van de meest authentieke bestemmingen op Kreta. Hier kan je echt de verborgen plekken van Kreta vinden. Misschien is er geen andere plek op de wereld waar de natuur en een mythe zo met elkaar verbonden zijn als in Sitia. De Minoïsche beschaving heeft zijn sporen nagelaten in Sitia. Het behoud van oude tradities leeft dan ook sterk bij de bevolking van Sitia.

 

 

Minoïsche beschaving

Gouden stranden met kristalhelder water, geweldige geologische formaties, archeologische schatten van unieke waarde die de unieke Minoïsche beschaving uitleggen en schilderachtige dorpjes wachten op bezoekers. Sitia bezit ook vele culinaire hoogstandjes. De unieke ingrediënten van de lokale keuken zoals olijfolie, wijn en honing zijn wereldberoemd. Maar er valt nog veel meer te zien en te ondernemen in Sitia. U kunt een bezoek brengen aan het archeologische en folklore museum, het Venetiaanse kasteel Kazarma of deelnemen aan culturele evenementen.

SONY DSC

Vai

Op een afstand van 24 kilometer van Sitia ligt Vaj, deze plaats staat bekend om zijn beroemde palmenstrand. Naast de palmen van Vai ligt de oude stad Itanou, die met zijn prachtige stranden een dromerig landschap vormt.

Comments are closed.