Kom geluk brengen en plukken tijdens Geluksroute045

In het weekend van 28 en 29 maart vindt voor de eerste keer de Geluksroute in Heerlen plaats. Sterker nog: Heerlen heeft de primeur in Limburg met dit landelijke evenement.
zuid-limburg-geluks-route

Inspirerende ontmoetingen

De uitnodiging is simpel: waarvan word je gelukkig en wil je dat doorgeven als geluksbrenger? Misschien ben je nieuwsgierig wat anderen gelukkig maakt en wil je dat komen ervaren als geluksplukker? Deze ongedwongen uitwisseling staat garant voor mooie ontdekkingen en inspirerende ontmoetingen.

Geven zonder iets terug te vragen

Iedereen die meedoet aan Geluksroute045 deelt zijn geluk met anderen zonder er iets voor terug te vragen. Diverse geluksbrengers hebben zich inmiddels aangemeld; uit Heerlen en omgeving, Vijlen, Maastricht, Eindhoven, Den Bosch en zelfs uit Diemen en België. Hieruit spreekt de grote aantrekkingskracht van Geluksroute045. Iedereen kan meedoen en een positieve bijdrage leveren aan het geluksgevoel in Heerlen. Door zichtbaar te maken van dàt wat er zoal aanwezig is aan mooie initiatieven en activiteiten.

 

ZIE OOK: VVV Zuid-Limburg viert 130-jarig jubileum

 

Geluksactiviteiten

Op diverse locaties in de binnenstad zijn activiteiten, workshops, traktaties, aandacht en verrassingsacties op straat. Zowel particulieren als winkeliers, horecazaken en bedrijven doen mee. In de aanloop naar Geluksroute045 zijn er bijeenkomsten in het Gelukscafé, staat de etalage van Berden in het teken van geluk en is er een preview gepland.

Tijdens Geluksroute045 kun je onder andere meedoen aan:
– trouwen voor één dag
– op consult bij de Liefdesdokter
– dirigent worden van je leven via muziek
– diverse proeverijen, zoals raw chocolat, smoothies en cake
– het fotografieproject ‘Touching Strangers’
– allerlei workshops en lezingen over geluk
– gedichten op maat en korte verhalen
– veel live muziek, zang en workshop djembé
– workshops mindfulness en yoga
– Dance Walk door de stad, biodanza workshop, dans met shiatsu
– free hugs
– de gezamenlijke afsluiting bij de Stadspicknick van Overvloed
en nog veel meer.

Ook is er een Kidzroute met activiteiteiten zoals:
– Vreugdedansjes, breakdance en hiphop
– Boomwhack workshop
– Kindermindfulness en -meditatie
– Kinderboeken voorlezen

Een actueel overzicht van alle geluksbrengers en activiteiten staat op de site van Geluksroute.

 

 

Overvloed en overwaarde

Je gelukkig voelen, betekent voor iedereen iets anders, maar wat hetzelfde blijft, is dat ons geluksgevoel toeneemt als we het met anderen delen. Daarom is de Geluksroute georganiseerd op basis van overvloed en overwaarde. Juist in een tijd waarin we vooral bezig zijn met wat we tekort komen, streeft de Geluksroute ernaar om onszelf (weer) in contact te brengen wat we in overvloed hebben. En dat is vaak niet gekoppeld aan materie, maar aan onze talenten, onze bereidheid om aandacht voor elkaar te hebben en aan onze potentie om geluk te ervaren en dit te delen.

Geluksroute in Nederland

Marike van IJssel uit Leiden is de oprichtster van de Geluksroute. In allerlei steden vormen enthousiaste mensen een kernteam en verspreiden de Geluksroute naar hun stad. Eerder vond dit landelijke evenement plaats in Leiden, Utrecht, Rotterdam, Haarlem, Eindhoven, Gouda, ‘t GroeneHart, Delft en Den Haag.

Comments are closed.