Dé ZeelandPas vanaf 1 april verkrijgbaar voor gasten én inwoners

Donderdag 12 maart is de eerste ZeelandPas in ontvangst genomen door gedeputeerde Carla Schönknecht. De ZeelandPas is een digitale toeristenpas in Zeeland. Op 1 april begint het nieuwe pasjaar voor deze pas. Nieuw dit jaar is dat er vanaf nu 1 pas is voor heel Zeeland. Daarnaast kunnen nu ook Zeeuwse inwoners de pas verkrijgen. Zo kan men Zeeland ontdekken en besparen bij attracties, musea en andere belevingen. De pas is verkrijgbaar voor € 4,- per persoon en biedt meer dan € 400,- voordeel.
zeelandzas-zeeland-carla-patrick

Voordeel

De ZeelandPas biedt meer dan € 400,- voordeel in de categorieën actief, cultuur, culinair, shoppen en wellness. De voordelen variëren van 15 tot 25% korting op Zeeuwse dagattracties, € 6,50 korting op een driegangenmenu, tot bijvoorbeeld € 15,- korting op de daghuur van een zeilboot. De vernieuwde website heeft dit jaar een leuk nieuw extraatje, een kortingscalculator waarmee gebruikers hun te behalen voordeel kunnen berekenen.

Ontvangst eerste pas

Gedeputeerde Schönknecht nam de eerste ZeelandPas in ontvangst uit handen van VVV directeur Patrick Polie. “Ik ben blij met het feit dat er nu 1 pas is voor heel Zeeland, die ook voor de Zeeuwen zelf beschikbaar is. Hiermee heeft de ZeelandPas een nieuwe stap gezet in de doorontwikkeling en is deze nog breder beschikbaar geworden”.

 

ZIE OOK: Het Fietsknooppuntensysteem Zeeland krijgt een nieuwe jas!

 

Vervoer

Gasten én inwoners kunnen in juli en augustus met de ZeelandPas (persoonspas) gratis reizen met de zomerbus van Connexxion op Zeeuws-Vlaanderen. In de gemeente Veere is de elektrische tuktuk de nieuwe vervoersvorm. Pashouders kunnen 2 gratis ritten maken met deze tuktuk. Op de Bevelanden wordt gewerkt aan de realisatie van zowel de NoordBeveland Express als de Bevelanden Express, zodat deze wellicht later nog aan het aanbod kunnen worden toegevoegd.

Schouwen-Duiveland

Op Schouwen-Duiveland is de ZeelandPas voor gasten verkrijgbaar via verblijfsaccommodaties aangesloten bij de Stichting SchouwenDuivelandPas. Zij hebben collectief de ZeelandPas afgekocht, waardoor deze gratis verstrekt wordt aan hun overnachtende gasten, inclusief busvervoer op het eiland. Inwoners van Schouwen-Duiveland kunnen de persoonspas kopen bij de VVV-kantoren op het eiland.

 

 

Verkrijgbaar

De ZeelandPas is voor € 4,- verkrijgbaar bij onder andere een VVV-kantoren in Zeeland en een groot aantal Zeeuwse verblijfsaccommodaties.

Realisatie

De ZeelandPas is een project van Economische Impuls Zeeland, VVV Zeeland en Kenniscentrum Kusttoerisme. Het project is onder andere mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland, Stichting Schouwen-Duiveland Pas, Stichting Beleef Zeeuws-Vlaanderen, de Stichting Economische Stimulering Veere, Toeristische Impuls van de gemeente Veere en de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis en Veere.

Comments are closed.