Fallas de Valencia

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de Fallas van Valencia tot Feest van Internationaal Toeristisch Belang werd verklaard.
fallas_valencia

UNESCO

Daarnaast is het feest één van de kandidaten om binnenkort door de UNESCO tot Immaterieel Cultureel Werelderfgoed te worden verklaard.

 

ZIE OOK: De 10 must do’s in Valencia

 

Hoogtepunt

De Fallas van Valencia is een evenement waarin duizenden mensen deelnemen en de hele stad een jaar lang bezig is voor te bereiden. Al begin februari is de openingsceremonie van de Ninot Tentoonstelling, maar vanaf begin maart barst het feest meer los met bijna dagelijks vuurwerk op de Plaza del Ayuntamiento. Vanaf 15 maart zijn er steeds meer festiviteiten en op 19 maart bereikt het feest zijn hoogtepunt, want dan worden alle “Fallas” verbrand.

 

 

Comments are closed.