Bollenstreekseizoensopening 2015 feestelijk geopend

Gisteravond, dinsdag 10 maart, vond in Leiden de Beleef de Bollenstreek Seizoensopening 2015 plaats. In Holiday Inn Leiden kwamen zo’n 525 ondernemers uit de Bollenstreek en Leiden bij elkaar om te proosten en te netwerken. Het thema van de bijeenkomst was ‘Bollenstreek feliciteert 425-jarige Hortus botanicus Leiden’.

Bollenstreek seizoensopening in Holiday Inn

Bollenstreek Metropool

De avond begon met een plenair gedeelte waar Henri Lenferink, burgemeester van Leiden, sprak over de Bollenstreek Metropool en de verbinding tussen Leiden en de Bollenstreek. De tweede keynote spreker Ingrid de Bondt, Gedeputeerde Verkeer & Vervoer Provincie Zuid-Holland, vertelde over de ontsluiting van de Bollenstreek. Hierna volgden drie smalltalks: Ecodome Landgoed Keukenhof, Economic Board Bollenstreek en de Veenfabriek over hun voorstelling Tulpmania.

 

ZIE OOK:
Paas topdrukte in Keukenhof

 

Opening

De officiële opening van het Bollenstreekseizoen werd gedaan door Paul Kessler, de prefect van de Leidse hortus, en de Bloemenkoningin van de Bollenstreek. Kessler overhandigde de acht aanwezige burgemeesters het jubileumboekje van de Hortus botanicus Leiden. Na de opening ging het netwerkmoment van start waar ondernemers, ondernemersverenigingen, het toeristische bedrijfsleven van binnen en buiten de Bollenstreek en Leiden, de colleges uit de Bollenstreekgemeenten, Leiden en de provincie Zuid-Holland, de citymarketingorganisaties en evenementorganisatoren elkaar konden ontmoetten.

Bollenstreek seizoensopening in Holiday Inn

Samen sterker

Net als in 2013 en 2014 organiseerde de Stichting Beleef de Bollenstreek/Bollenstreek Regiomarketing ook dit jaar een groots netwerkmoment ter gelegenheid van de opening van het (toeristisch-) Bollenstreekseizoen 2015 met als doel om de lokale ondernemers met elkaar te verbinden (samen sterker). Dit evenement kent een brede draagvlak vanuit ondernemersverenigingen en het bedrijfsleven uit de Bollenstreek en Leiden.

 

 

Er wordt hard gewerkt om de verbinding tussen de gemeenten en ondernemers in de Bollenstreek en Leiden te versterken en uit te breiden. Ondernemers kunnen hun positie versterken door slim samen te werken en elkaar zaken te gunnen. Door samenwerking en verbindingen te leggen binnen de regio (samen sterker) kan gezamenlijk de Bollenstreek op de kaart worden gezet en worden de bestedingen in toerisme en recreatie vergroot.

Comments are closed.